Oosterhuis II (2019)

Senaat Oosterhuis II

David Oosterhuis - Praeses

David Oosterhuis

David, die zichzelf liever meneer de P noemt, mag dit jaar de GSV leiden. Om zijn altijd weloverwogen mening op de Senaatsvergaderingen is hij zeker een toevoeging aan de Senaat. Deze kwaliteit zet hij ook - bijna altijd - in op de CV’s van VGS-Nederland. Daarnaast snijdt hij, als enige man van de Senaat, regelmatig de vrouwenonderwerpen aan op de vergaderingen, want dat gebeurt naar zijn mening blijkbaar niet genoeg. David kan met iedereen goed een praatje houden en dat doet hij ook graag op de vele consti’s. Maar de favoriete activiteit van zijn Senaatsjaar zijn toch echt de inloophalfuurtjes. Dan verwelkomt hij graag zoveel mogelijk leden terwijl hij zelf van zijn tosti en koffie in zijn praesesmok geniet.

Eva van Renssen - Abactis

Eva van Renssen

Eva, inmiddels al zesdejaars bij de GSV, mag zich wel de Senaatsoma noemen. Maar wie Eva ook maar een beetje kent weet dat ze zich nog steeds met een groot enthousiasme inzet voor de GSV. Punctueel op grammatica als Eva is, is de functie van abactis haar natuurlijk op het lijf geschreven. Schrijven, dat doet Eva dan ook heel veel. Als het geen brieven naar amicalen zijn, dan wel de abactismail of stukjes op het forum. Ook komt Eva erg graag op bezoek bij amicalen. Misschien komt dat doordat ze al een tijdje meegaat, maar volgens Eva is amicaliteit zeker de mooiste tijd. Daarnaast heeft Eva een bijzonder voordeel waar menig Senator op maandagochtend jaloers op is: ze woont naast de Senaatskamer. Hartstikke mooi natuurlijk, maar dat betekent niet dat mede-Senatoren niet hoeven te helpen met de afwas. Nou Eva, dat doen wij graag zolang jij voor de vergadering de verwarming aanzet op de senaatskamer!

Marit Lassche - Fiscus

Marit Lassche

In deze fysiek kleine Senaat steekt Marit overal boven uit. Met haar mooie lange benen weet ze menig mannelijke extern tot haar aan te trekken. Dat is handig, want small talk is niet helemaal Marit haar ding. Nee, Marit is meer van de keiharde cijfers. Elke vraag over de begroting weet ze met gemak te beantwoorden door het noemen van zo veel cijfers dat u met een duizelend hoofd weer terug in uw stoel gaat zitten. Als u na een half uur puzzelen erachter komt dat ze zoals gewoonlijk gelijk had, heeft ze al lang uw afschrijvingen geregeld. Het geld voor de schoenen moet toch immers ergens vandaan komen. Dit alles gebeurt uiteraard vanaf haar bank, want daar is ze zo veel te vinden dat ze inmiddels onderdeel is geworden van het meubilair. Maar ach, wie zegt dat je geen awesome Senaat kan zijn van onder je blankie?

Michelle Bloem - Assessor I

Michelle Bloem

Als u het over mevrouw de assessor primus heeft, dan heeft u het over kof drinken. Michelle is namelijk de grootste koffie-addict van de Senaat en voorziet elke maandagochtend dan ook iedereen van voldoende cafeïne. Met een dosis Friese nuchterheid kijkt zij vervolgens kritisch naar de inhoud van vergaderstukken en de Senaatsstandpunten op de HV. Wel alleen inhoudelijk, want voor een correcte spelling hoeft u niet bij deze biologe to be aan te kloppen. Een andere hobby van de voormalig extern van O.C.S.G. is toch wel pils drinken met alle externe partijen uit de stad. Ze kent echter heel goed haar eigen grenzen, want dronken worden is nooit het doel. Naast de Kiezel en Contractus, steekt Shell ook heel veel tijd in de GSV. Ze is altijd op de hoogte van wat er speelt en is niet bang om tegen de stroom in te gaan. Ze is dan ook een onmisbare schakel voor de Senaat.

Anne-Wikke Verbaan - Assessor II

Anne-Wikke Verbaan

De functie van assessor II wordt dit jaar bekleed door een echte krachtpatser, zowel qua spieren als qua persoonlijkheid. Welke Senator staat er op maandagmorgen voor de Senaatsvergadering eerder op om te gaan hardlopen, en reist op weekenddagen het land door om medailles te pakken op zwemwedstrijden? Juist. Met bovendien een bachelor Geneeskunde en een bestuursjaar bij Happietaria in de pocket is Anne-Wikke eigenlijk veel te hoog gegrepen voor de Senaat der GSV. Toch rekt ze haar studententijd met liefde nog een jaartje op om alle commissies, vastberaden, de beloofde peper in hun reet te steken. Verder wordt op haar prehistorische laptop iedere vergadering nauwgezet genotuleerd, want op de manier van Anne-Wikke komt alles voor elkaar. Met haar felrode lokken is ze ook een opvallende verschijning op constitutieborrels in de stad en in den lande, waar ze zich aan glutenvrije glaasjes water of af en toe een wijntje waagt. AW, zonder jou zouden we gewoon echt, echt, écht niet compleet zijn.

Leden

  • David Oosterhuis Praeses
  • Eva van Renssen Abactis
  • Marit Lassche Fiscus
  • Michelle Bloem Assessor Primus
  • Anne-Wikke Verbaan Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum