Boersema (2009)

Zo een beetje

Senaat Boersema, dat was me nog eens een Senaat! Een Senaat met drie vrouwelijke Senatoren, waaronder zelfs een vrouwelijke fiscus. In het jaar 2009-2010 was het Senaat Boersema die vrolijk met zijn scepter in het rond zwaaide. Onder deze Senaat werd het inloophalfuurtje geïntroduceerd. Elke dinsdag werd er de ganse dag (al dan niet effectief) vergaderd en enig vertier tussendoor was dan natuurlijk van harte welkom. Vandaar dat rond de klok van half één alle GSV'ers van harte welkom waren om mee te lunchen. Het werd vaak een gezellige boel. Enig nadeel: iedereen dronk onze Optimel atlijd op.

Een minder leuke, maar wel noodzakelijke bezigheid dit jaar was het opnieuw aanvragen van de bestuursbeurzen voor de komende drie jaren. Wekenlang hebben we van elke activiteit die de GSV in de afgelopen drie jaren heeft georganiseerd bewijsmateriaal verzameld. Gelukkig mocht het eindresultaat er zijn: alles werd goedgekeurd.

Het was verder het jaar van een nieuwe GSV-liedbundel, de oprichting van een GoedeDoelencommissie, het aangaan van de banden met de VGSN-TQ en het verbreken daarvan met de GSVA. Het was het jaar waarin we €1618,40 moesten betalen voor een zonnescherm bij café Boven Jan en het jaar waarin een side-kick (spreek uit: sait) voortaan ook een side-kick (spreek uit: side) werd. Het was het jaar waarin er gegeten werd bij de Mosselman en er een nieuwe beamer werd aangeschaft. En nadat meneer de praeses hem uit zijn handen liet vallen, nog één. Het was het jaar waarin de GSV meedeed aan het Marcusproject, waarin iedereen dezelfde bijbelstudie deed en ongelovige vrienden mee kon nemen naar het Marcusdrama en een voorstelling van Bruce Kuhn. Verder werden er verschillende discussieavonden georganiseerd, onder andere over seksualiteit, gereformeerd zijn en over het novitiaat.

In december 2009 kwam het Glazen Huis van 3FM naar Groningen en liet amice Eduard Boersema zijn hoofd kaalscheren door mevrouw de secundus voor het goede doel. Dat vond ze niet erg om te doen. De GSV kwam op landelijke tv en op de radio!
In het jaar 2010 werd onder bezielende leiding van amice Frederik Boersema een start gemaakt met het verbouwen van de Senaatskamer. De archiefkast werd verwijderd, evenals de vloerbedekking, waaronder een prachtige houten vloer tevoorschijn kwam. Senaat Boersema, niet bang voor het vieze werk, ging op haar knietjes en heeft de hele vloer geschuurd en opnieuw gelakt (oké, het ATV-bestuur hielp ook nog wat mee).

Tot slot moet er nog gezegd worden dat meneer de primus het in dit jaar voor elkaar kreeg om zijn lintje te laten stelen door een bestuurslid van Cleopatra. Kortom, de banden in de stad werden grondig aangehaald. Al met al was het een bewogen en enerverend jaar en kan ik niet anders dan afsluiten met de legendarische woorden van meneer de praeses: nou ja, zo een beetje.

Leden

  • Eduard Boersema Praeses
  • Klaske Sikkema Abactis
  • Marianne Haan Fiscus
  • Frederik Boersema Assessor Primus
  • Maureen Hamstra-Zuidema Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum