Zieleman (2002)

Alles in de fik

Weet u nog hoe de GSV was voordat dominees, juristen, boekhouders en andere rechtlijnige pennenlikkers uit de recente GSV geschiedenis pro senatu bezit van haar namen? Herinnert u zich de GSV voordat de snelle studeerders - de Ruttes en Verdonks van uw generatie bestierden en u allen veranderden in snelle studeermachines? Studenten die kritiekloos hun biertjes drinken en plichtsgetrouw de nachten braken. Waar is het vuur? Waar de revolutie?

Wij voeren u graag mee naar een tijd waarin veel vergaderd, maar weinig besproken werd, veel voorgesteld, maar weinig aangenomen, weinig gedaan, maar veel gedroomd. Een tijd waarin regels nog géén regels waren, de taarten niet van de lucht, de koppen meer dan eens kaal, en Senatoren slechts het principe koesterden géén studiepunten te halen. O tempora, o mores!

Wat hebben wij genoten van ons jaar als Senatus illustrissimus, geliefde amicae amicique! Hoe gerieflijk hebben wij gedreven op de golven van u naïeve goedgelovigheid, materieel genoten van uw tolerante pluriformiteit. Hoe aangenaam waren de financiële mogelijkheden die het beheer van de verenigingskas ons bood. Zo hebben wij als uw Senatoren dagen in Venetië vertoefd, carnaval gevierd met de groten der aarde en een privilege genoten dat door de pennenlikkers van nu slechts 'verspilling' zou worden genoemd.
Amicae amicique: wat geweest is zal weer zijn! De revolutie komt! Wie zintuigen heeft gebruikt ze. Das feuer der Begeisterung kommt mal wieder!

Leden

  • Rick Lieffijn Fiscus
  • Henk Schipper Assessor Primus
  • Christianne Frans-Veenstra Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum