Roorda (2016)

Senaat Roorda

Maurits Roorda - Praeses

Maurits Roorda

Met Maussieboy heeft de GSV weer een echte praeses: eentje met een baard. Maurits voelt zich, zoals het een old fashioned vijfdejaars betaamt, nog het meeste thuis bij de communicatie via postduif. Ook in dat opzicht kan Maurits dus absoluut worden bestempeld als de wijze edoch stokoude pater familias van de Senaat. Maar daar staat tegenover dat hij het technische wonderbrein is als het aankomt op alle andere vormen van digitale wizardry: DJ’en, Excel-leren of het geluid voor een musical fiksen, Maurits kan het allemaal. Bovendien kan hij als geen ander grootse projecten aanpakken. Een onderzoek over identiteitsbepaling hier, een accuraat verwoord beleidspunt over het novitiaat daar: Maurits slaagt erin al deze zaken naar zijn hand te zetten, tot grote dankbaarheid van zijn mede-Senatoren. Maurits is in alle opzichten een ware baas en de leider die Senaat Roorda nodig heeft.

Peter Holsappel - Abactis

Peter Holsappel

Nog meer dan de andere Senatoren heeft Peter over heel veel zaken een mening. En nog meer dan de anderen is Peter (zeer) uitgesproken in zijn mening en laat hij geen kans liggen om zijn standpunt te verdedigen tegenover andersdenkenden. Maar zo gretig als Peter in gesprekken is, zo angstig duikt hij weg wanneer wespen en andere vliegbeesten gesignaleerd zijn. Bewapend met een pak vla echter is hij zelfs deze nare wezens de baas. Peter is onze HV-tijger en zit met zijn Reeboekie in de aanslag om iedereen van de juiste repliek te voorzien. Zijn constante aanwezigheid bij de zusterverenigingen maakt dat ook het noorden weer op de amicale kaart verschenen is. Pedertie heeft zijn hart gegeven aan de vereniging, iets waar wij als Senaat Roorda zeer blij mee zijn.

Sybren Riedstra - Fiscus

Sybren Riedstra

De stille kracht binnen de Senaat en dat al in zijn tweede jaar. Na zelf een mooie bril gedeclareerd te hebben, vond hij het tijd de centjes zelf te gaan beheren. Sybren is een reële en nuchtere jongen, die zich niet snel een overbodig grote aankoop zou aanmeten. Behalve in een winkel voor herenschoenen dan. Maar goed, daar zou elke zichzelf respecterende man met een fatsoenlijk IQ en banksaldo opgewonden van worden. Uw declaraties snel en zorgvuldig verwerken is waar deze man voor gaat, maar o wee als uw administratie niet klopt. Dan wordt u, met een vriendelijke glimlach, tot op de laatste euro uitgekleed. Sybren is de ritselaar van de Senaat die waar mogelijk de voordeeltjes eruit weet te slepen. Daarnaast wordt de hand strak op de knip gehouden, wat maar goed is ook, want met een Senaat waarin verder alleen maar slaafse consumenten en levensgenieters zitten, zou het anders snel bergafwaarts gaan.

Wietske Visser - Assessor I

Wietske Visser

Wietske en haar grote mond zijn een onmisbare toevoeging aan onze Senaat. Wie anders dan de Kleine Primus zou zich immers onophoudelijk inzetten voor samenwerkingen in de stad en het op de kaart zetten van de GSV? Wie zich door haar uiterlijk laat inpalmen, zal spoedig ontdekken dat dit slechts een wapen is om in elke vergadering haar zin te krijgen. Met een ijzeren wil en onder het genot van een kopje thee of een biertje gaat zij ons voor op weg naar Kiezels, Kroegcolleges en constitutieborrels in de stad. Dagelijks is zij vol enthousiasme onderweg naar haar doel de GSV bekend te maken bij scholier en seculier en iedereen te laten zien hoe mooi het studentenleven kan zijn. Wij zijn blij met deze waardige opvolgster van de Groote Primus; een jaar met haar te mogen klemmen is zeker geen straf. B‘vo

Remco van Veluwen - Assessor II

Remco van Veluwen

Senaat Roorda zonder Remco zou een Senaat zijn die het veel te vaak met elkaar eens is. Waar de gereformeerde mainstream van de GSV namelijk massaal de geijkte weg blijft volgen, speelt Remco graag de advocaat van de duivel. Een discussie met Remco zal niet zelden ontaarden in een lange zoektocht naar de normen en waarden achter de verschillende standpunten. Hierin is hij altijd op zoek naar verbetering, zowel voor zichzelf als voor de GSV. Wanneer Remco iets onderneemt, kunt u er zeker van zijn dat alle voors en tegens zorgvuldig afgewogen zijn. Remco houdt zichzelf sowieso iets te vaak een spiegel voor, wat dan weer terug te zien is in zijn strakke kledingkeus en dito kapsel. Als secundus mikt hij ook op een vlekkeloos jaar voor onze vereniging en wijdt hij zich met hart en ziel aan notulen en commissies.

Leden

  • Maurits Roorda Praeses
  • Peter Holsappel Abactis
  • Sybren Riedstra Fiscus
  • Wietske Visser Assessor Primus
  • Remco van Veluwen Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum