van der Horst (1999)

Het jaar van Senaat Van der Horst was niet een jaar waarin de GSV op zijn kop stond. Er was geen lustrum, geen paascongres, geen regioherindeling. Er waren geen grote discussie over novitiaat, verkiezingsprocedures of openstelling. Wel was er de overgang naar een nieuw millennium, maar ook dat liet de GSV grotendeels onberoerd. Blijkbaar had de vereniging een jaartje geen behoefte zich door allerlei dingen van de wijs te laten brengen. Dit jaar even niet.

Wat zou er gebeurd zijn als er toen een Senaat had gezeten die wel de behoefte had om de GSV op z’n kop te zetten? Hoe zou het zijn gegaan als die Senaat zich had willen vereeuwigen met grote daden? We zullen eht nooit weten, want de Senaat die er zat had die behoefte zelf niet. Met ama. Alssema en de ami. Vermeer, Van der Horst, De Niet en Stoel (van rechts naar links) stortte de GSV zich een jaar lang op alle gewone dingen.

En wat bleek? Het zijn juist al die gewone dingen die de vereniging de moeite waard maken: mooie dinsdagavonden, drukke HV’s, dikke SIC, volle soos. Het is een fantastisch jaar geworden, juist door die gewone dingen. wat natuurlijk niet wil zeggen dat er helemaal geen bijzondere dingen waren: OV’s met Kamsteeg en Van Hees, intensieve kennismaking met IFES, het novitiaat van Taquor, het cabaretdebuut van Geertsma. Vele Hoogtepunten, teveel om te onthouden.

Senaat Van der Horst had als doel ‘dat voor zoveel mogelijk GSV’ers het lidmaatschap van de vereniging leuk en leerzaam is’. Dat is niet voor iedereen werkelijkheid geworden. Er is eenzaamheid geweest, teleurstelling en desinteresse. Juist als de vereniging een fantastisch jaar draait, kan de desillusie van individuele leden extra groot zijn. En GSV’ers zijn wel sociaal, maar ook selectief. Dat was toen niet anders dan in andere jaren.

Toch is het seizoen 1999-2000 een goed jaar geweest. Het lustrum mag dan een hoogtepunt van de vereniging genoemd, maar dat is het vooral in één opzicht: een mooi feest. De GSV is helemaal op z’n best als er niks bijzonders gebeurt. Dat zal zo ongeveer weer het geval zijn in het seizoen 2004-2005. Tot die tijd houden we ons zoet met feesten en herinneren.

Leden

  • Jasper Vermeer Abactis
  • Anne Stoel Fiscus
  • Arie de Niet Assessor Primus
  • Marjan Alssema Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum