Lok (2015)

Senaat Lok

Eelke Lok - Praeses

Eelke Lok
Zonder deze krullenbol met olijke oogjes zou Senaat Lok een Senaat zijn zonder clown. Zonder hem zou het een Senaat zijn zonder iemand die met stoelen gooit na het verliezen van een potje Risk. Bovenal zou het een Senaat zijn zonder praeses. Als kleine kapitein zal hij Senaat Lok over wateren loodsen waarop andere Senaten nooit hebben durven varen. Eelke zorgt voor ruimte om meningen te geven en neemt daar waar nodig het voortouw. Hij kan dit jaar al zijn kennis over leiderschap in praktijk brengen en zijn opgedane vaardigheden als Magister Morum voor een nuttig doel aanwenden. Op het moment dat hij voor een groep moet spreken, merkt een ieder dat hij zich als een vis in het water voelt. Alleen als u hem hele lange verhalen hoort vertellen, moet u goed opletten of hij niet alleen maar onzin loopt te verkopen. Het kan namelijk wezen dat hij één biertje teveel heeft gedronken.

Adam Roorda - Abactis

Adam Roorda
Adam, de vriend van iedereen die heel vaak echter zegt. Met zijn jonge blonde uitstraling brengt hij licht in de vereniging. Adam maakt iedereen aan het lachen met zijn gebbetjes. De hele vereniging en amicaal Nederland gaan een jaar lang genieten van de gebbetjes en zelfbedachte woorden in zijn brieven. Adam is echter ook een intellectuele jongen. Hij ging zo hard met zijn studie dat hij besloot een jaar Senaat te gaan doen om niet te vroeg klaar te zijn. Dat hij binnen de Senaat direct werd gebombardeerd tot 'sloofie' nam hij voor lief. Adam houdt namelijk van een plagerijtje. Een grap kan niet lomp genoeg zijn voor Adam. Challenge accepted? Er is echter ook de Adam met wie je een goed gesprek kunt hebben over serieuze zaken. De nuchtere Adam noemen we die ook wel. Probeer hem eens uit, word vrienden met hem dan maken we er samen een topjaar van!

Trudy Kamphof - Fiscus

Trudy Kamphof
Trudy is de meest betrouwbare schakel in de Senaat. Haar precisie en correctheid doen denken aan de dagen van “Herman de structopaat”, maar op een prettige manier. Ze heeft de financiën volledig onder controle door op de juiste formele manier declaraties te verwerken, streng doch rechtvaardig. Naast dat ze door formele dingetjes licht opgewonden raakt is Trudy ontzettend gezellig en meelevend. Ondanks haar vriendelijke karakter heeft ze al redelijk geleerd om Adam te plagen en haalt soms verassend hard uit, tot het genoegen van de rest (inclusief Adam). Tot nu toe weet ze zich uitstekend staande te houden in een boerende, scheten latende, lompe storm die 'jongens' heet. Zo de illusie in leven houdend dat vrouwen intrinsiek betere wezens zijn. Op het feit na dat ze nooit concreet zeggen wat ze bedoelen, zo ook jij. Maar dat rammen we er nog wel uit dit jaar. Alhoewel, tot nu toe heb je een redelijk dikke nek getoond. We vinden het nu al fantastisch om samen met jou te Senaten!

Hendrik de Groot - Assessor I

Hendrik de Groot
Onze spokesman, onze Groote primus en rots in de branding. Staan wij met onze bek vol tanden, dan Hendrik geheel anders. Streng en rechtvaardig dient hij de critici van de vereniging van repliek. Niet dat er nog veel mensen kritiek durven te leveren op Senaat Lok met een assessor als Hendrikus, maar er is elke huishoudelijk vergadering nog wel een arme stumper die een schrale poging doet #wrecked. Verder is Hendrik een sociaal beest, iemand die ervan houdt om een goed gesprek te houden onder het genot van een biertje of 21. Hij kan het hebben, gelukkig.
Op onze vergaderingen is Hendrik gespeend van enige schroom om te zeggen wat hij denkt. Een groot gedeelte hiervan zijn gebbetjes maar het nodige serieuze komt zeker ook naar voren. Mocht dit u trouwens het idee geven dat Hendrik niet lief is, het tegendeel is waar: Hendrik is ons lieverdje, onze gezellige goedzak, het knuffelbeertje van de Senaat.

Joas Hakvoort - Assessor II

Joas hakvoort
Amice Joas Hakvoort is een gewaardeerde onruststoker binnen de Senaat. Heilige huisjes gaat hij graag met hamer en beitel tegemoet, niet bang om deze voor het goede in te zetten. Hij houdt van grapjes maken, discussiëren, spelletjes spelen, schenen trappen en thee drinken. Joas is ontzettend lang, maar heeft hier nauwelijks spijt van. "Dit past bij mijn filosofie om niet alles automatisch langs de gebaande wegen te doen" zei hij niet echt, maar het had zeker gekund. Deze zeer actieve GSV’er hecht veel waarde aan dat hij altijd op de hoogte is van wat er in de vereniging speelt. Zijn functie van assessor secundus zal zo meer dan behoorlijk vervult worden als straks ook nog zijn waterdichte plan voor een ondergronds roddelcircuit wordt gerealiseerd. Hij is altijd in voor een spelletje en heeft een zeer eigen speelwijze tegen het bloedfanatieke aan. Het is beter geen monopoly met hem te spelen. U zult meer moeten betalen dan u lief is.

Leden

  • Eelke Lok Praeses
  • Adam Roorda Abactis
  • Trudy Kamphof Fiscus
  • Hendrik de Groot Assessor Primus
  • Joas Hakvoort Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum