Lenting (2008)

De nieuwe zakelijkheid

Op 11 september 2008 werden we geïnstalleerd als Senaat der GSV. Vier dagen later luidde het faillissement van de Lehman Brothers de kredietcrisis in, met als indirect gevolg de huidige bezuinigingen op de studenten. Met vier juristen en één accountant hadden we de juiste samenstelling om een antwoord te geven op deze historische gebeurtenis: de nieuwe zakelijkheid. We lieten zien dat het mogelijk is om studiepunten te halen, terwijl we tegelijkertijd ons vol ambitie storten op het besturen van de GSV.

Bij de nieuwe zakelijkheid staat functionaliteit centraal. Met een stofkam zijn we door de GSV gegaan om te kijken wat goed functioneert en wat niet. We schonken aandacht aan de jaarplanning en verlaagden het aantal dispuutsavonden naar zes. De Dies Natalis werd teruggeplaatst naar het najaar, zodat er meer ruimte was voor het bezinningsweekend. Het CMA oefende na een doorstart haar functies weer uit. Het functioneren van de bijbelkringen werd verbeterd door het instellen van de coaches. En hopelijk kunt u als u dit leest eindelijk genieten van de beter functionerende website die we u hadden beloofd.

De broederlijke banden in de stad werden extra aangehaald door de succesvolle heroprichting van het OCSG. Na een jarenlang zieltogend bestaan werd er weer werk gemaakt van het samenwerkingsverband tussen de christelijke verenigingen. Door middel van het OCSG kunnen we als meer dan duizend christelijke studenten de grootheid van God laten zien in de stad. Ook de banden met ATV werden aangehaald door middel van gezamenlijke activiteiten, zoals een lezing, sing-in en soosavonden. Hierdoor konden we een keer met onze HBO-broertjes praten, in plaats van over ze.

In 2009 werd de eerste en enige Pijler4daagse gehouden. Door middel van de Pijler4daagse werden de pijlers van de GSV onder de aandacht gebracht. Elke dag stond een andere pijler centraal, zodat weer eens duidelijk werd hoe veelzijdig de GSV is. En iedereen die alle activiteiten had bezocht, kreeg een mooi lintje als aandenken.

Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de GSV was het overlijden van Rob Bügel. Met de hele vereniging waren we geschokt toen we totaal onverwachts dit bericht hoorden. Juist op zo'n moeilijk moment merkten we hoe hecht de vereniging is. We konden elkaar helpen en samen het verlies van Rob verwerken. Deze saamhorigheid is de grote kracht van de GSV, wees hier trots en zuinig op.

Hopelijk ontstaat nu trouwens niet het beeld dat ons hele jaar serieus en zakelijk was. Het onreglementair brassen van een FQI-vaandel, waterpistoolgevechten op soos, de perfecte intrabit tijdens de Dies, spelen met een Senaatshuisdier, kamperen op Terschelling, wijn en whiskey drinken tijdens Senaatsvergaderingen, Fuaab Fnori's begroeten in een limousine - we hebben veel leuke en gezellige dingen gedaan. We zijn dan ook blij dat we de kans hebben gehad een jaar lang intensief bezig te zijn met de GSV.

Leden

  • Henderi Lenting Praeses
  • Martine Huisman Abactis
  • Rienk van der Es Fiscus
  • Rolf Hoving Assessor Primus
  • Berdine van Eerden Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum