De Vos (2018)

Senaat De Vos

Carlo de Vos - Praeses

Carlo de Vos

Met zijn MacBook opengeklapt en een fraaie sjaal stevig om zijn nek geslagen kijkt Carlo vanachter het hoofd van de tafel streng naar Steven en gebaart hem dat hij het kort moet houden. Meneer de P neemt zowel een slok van zijn versgemalenbonenkoffie als een hap uit zijn immer geliefde broodje tonijnsalade, waarna hij met een ferme zwaai het tosti-ijzer uit het raam kiepert. Misschien wist u het nog niet, maar Carlo is bij uitstek het luxedier van de Senaat. Voedsel en kleding moeten tot in de puntjes geregeld zijn. Daar krijgt de Senaat echter veel voor terug: een zeer nauwgezette, onvermoeibare praeses die het benodigde scala aan vaardigheden bezit om ondersteunende taken te verrichten bij alle overige Senaatsfuncties. Naast zijn bedrevenheid in zowel taal als cijfers beschikt Carlo ook nog over de nodige ‘social skills’ om met iedereen maatjes te worden, wat hem voor zowel elk verenigingslid als de buitenwereld goed benaderbaar maakt. Al met al een ideale praeses, dus.

Loran Knol - Abactis

Loran Knol

Loran is de echte Groninger van ons Senaat. Zeer nuchter, zowel letterlijk als figuurlijk. Hij heeft een uitgebreidere vocabulaire dan de andere Senatoren bij elkaar: elke week leert de rest weer een aantal woorden van die jongen wanneer hij al slopend correspondeert met andere partijen. Perfectionistisch als hij is zorgt deze woordkunstenaar ervoor dat er altijd genoeg aandacht aan elke brief wordt besteed, waar heel de GSV vervolgens om kan lachen.
Gelukkig besteedt Loran een heel jaar geen aandacht aan z’n studie zodat anderen hem allerlei taakjes toe kunnen schuiven, zeker als die iets met computers of analyseren te maken hebben. Elk Senaat verdient een dergelijk iemand die dit consequent oppakt.
Verder is het erg vervelend dat hij altijd het meeste eet van iedereen (‘’Ik kan rustig 1,5 uur doen over mijn lunch.’’) maar toch over geen grammetje vet beschikt. Gezonde boy is het ook. Als de rest nog slaapdronken op de vergadering verschijnt blijkt Loran een uurtje eerder te zijn opgestaan om vast een aantal dingen te doen. “Vroeg? Nee, ik ben gewoon mooi op tijd!’’

Sanne Vogelzang - Fiscus

Sanne Vogelzang

Hoogstwaarschijnlijk is mevrouw de fiscus, Sanne, de meest georganiseerde persoon van deze Senaat. Ze checkt niet alleen haar eigen mail iedere dag, maar ook die van haar mede-Senatoren en zelfs oud-Senatoren. Andere mensen herinneren aan dingen die zij zijn vergeten vindt ze erg fijn; daar slaapt ze lekker van. Als ze niet aan het slapen is, bedenkt ze in bed vast wat wvttk’tjes of andere dingen die de afgelopen week ‘helemaal misgingen’. Naast het checken van de mail, checkt mevrouw de fiscus ook elke dag haar forumstats even. Ze had eigenlijk liever abactis willen worden omdat ‘je dan vaker wat mag posten op het forum’. Gelukkig is er ook voor Sanne iedere maand een podium in het fiscaattopic, waar ze alles altijd weer netjes op een rijtje heeft en u erop voorbereidt dat uw geld iedere maand weer op tijd richting de GSV vloeit. Geen afschrijving? Krijgt u vast nog wel een Tikkie. Geef mevrouw de fiscus vooral een VVV-bon of een telraam voor haar verjaardag, dat vindt ze een superleuk cadeau!

Steven Veldman - Assessor I

Steven Veldman

Meneer de assessor primus, ook wel Steven genoemd, heeft dit jaar de basisschool achter zich gelaten om de kinderen in te ruilen voor het zooitje ongeregeld dat zich de GSV noemt. Steven is dit jaar onder andere bezig met vriendjes maken in de stad en dat doet hij zeker niet onverdienstelijk. Naast zijn sociale kant is hij ook nog eens ontzettend georganiseerd en noteert hij alles in zijn grote assessor primusboek. Of er alleen maar onzin in staat of daadwerkelijk ook nuttige dingen weet niemand, want zelfs de rest van de Senaat krijgt geen toegang tot dit boek. Naast Stevens sociale en georganiseerde kant loopt hij ook niet weg voor een goede discussie. Probeer hem, wanneer u een gesprek met hem aanknoopt, vooral niet te overtuigen van uw eigen mening, want voor u het weet vertelt hij u op zijn vriendelijke doch overtuigende manier dat u echt geen gelijkt hebt en loopt u half stotterend weg uit het gesprek…

Rosalie van der Heide - Assessor II

Rosalie van der Heide

Met Rosalie als secundus is het goed toeven. Ze pakt alle praktische zaken op: bedankjes voor commissies, tosti’s bouwen of de Senaat voorzien van Smintjes, nergens draait ze haar hand voor om. Which is nice! Alsof dat nog niets genoeg is, notuleert ze zich een slag in de rondte op elke Senaatsvergadering. Tenminste, de vergaderingen waarop ze zich niet twee uur heeft verslapen.
Op de momenten van de dag dat Rosalie niet op bed ligt, is ze vaak bezig met brandjes blussen. Ze doet niets liever. Of nou ja, bijna dan. Het enige wat ze liever doet is olie op het vuur gooien. Ze heeft haar ongeremde mening graag klaarstaan en verwoordt die graag op zijn Rosaliaans. Met een voca vol afk’s en complexe samentreksels wordt een punt gemaakt. Elke vergadering hoopt ze weer dat haar mening net zo breed gedragen wordt als haar zelf bedachte vocabulaire. De door Rosalie nieuw bedachte woorden verspreiden zich als een ware epidemie door de vereniging. Zo zorgt ze ervoor dat de stem van de Senaat ook de stem van de vereniging wordt.

Leden

  • Carlo de Vos Praeses
  • Loran Knol Abactis
  • Sanne Vogelzang Fiscus
  • Steven Veldman Assessor Primus
  • Rosalie van der Heide Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum