Molenaar (2011)

Simeon Molenaar: Praeses

Amice Simeon Molenaar houdt van de geneugten des levens. En omdat hij bij uitstek weet wat stijl is, zult u hem zelden underdressed zijn tegengekomen. Hij is degene die de vergaderingen voorzit en doet dat op geheel eigen wijze. Als het nodig is, zorgt hij ervoor dat het tempo hoog ligt en iedereen gefocust is. Als het wat minder nodig is, is er tijdens het afwerken van de agenda voldoende ruimte voor een grap of grol. Niet zelden is amice Molenaar daar, met zijn guitige blik, zelf de initiator van. Leven betekent voor hem ook genieten. Met een sigaar de krant lezen, onderwijl een plaat van Schubert grijsdraaiend, is één van de dingen waar je hem, bij wijze van spreken, midden op de dag voor uit bed kan bellen.

Jurriaan Hoogendoorn: Abactis

Amice Jurriaan Hoogendoorn is het taalwonder van de Senaat. Zonder hem zouden de brieven, speeches, redes, voorwoorden en andere stukjes niet alleen minder leuk zijn, maar ook vol fouten zitten. Met een goed gevoel voor flauwe mopjes verlevendigt hij, naast de geschreven stukken, ook de vergaderingen. Als het nodig is kan amice Hoogendoorn opvallend scherpzinnig uit de hoek komen. Hij is dan ook niet bereid zijn belezenheid onder stoelen of banken te steken, maar zwaait hier met gepaste trots mee in het rond. Wilt u amice Jan Hendrik Adriaan Hoogendoorn op zijn gelukkigst treffen? Zet dan een stuk van Johann Sebastian Bach op, biedt hem een cognacje aan, verzin een paar extra voorletters (hier hecht hij belachelijk veel waarde aan) en volledig tot rust gekomen is hij dan bereid om lang door te filosoferen over van alles en nog wat.

Willy Dijkstra: Fiscus

Amica Willy Dijkstra is van de Senatoren de eerste die Abraham dan wel Sara zal zien. Haar wijsheid, maar vooral onuitputtelijke bron van levenservaringen komen geregeld goed van pas. Als u graag eventjes wilt lachen, vraagt u gewoon of ze een gênant verhaal wil vertellen. Dat doet ze met alle plezier. Maar de andere kant van het verhaal mag hier natuurlijk niet onbenoemd blijven. Ze is als ijverige accountancystudente de gedroomde fiscus voor iedere studentenvereniging; de GSV mag zich dus gelukkig prijzen. Naast haar functiespecifieke kwaliteiten vermoeden haar mede-Senatoren echter dat er nóg een reden is dat zij fiscus van de GSV wilde worden. Zij blijkt namelijk vooral een zwak te hebben voor amicalen en ATV’ers.

Freerk-Jan Bruins: Assessor I

Amice Freerk Jan Bruins is op de Huishoudelijke Vergadering de vertolker van het standpunt van de Senaat. Daar is hij met zijn overtuigingskracht, retorische kwaliteiten en enthousiasmerende uitstraling dan ook voor in de wieg gelegd. Amice Bruins is een rasoptimist en zet zich graag voor zeven zaken tegelijk in, hierbij het overzicht geenszins verliezend. Met hem in de Senaat, is het onmogelijk dat er iets aan de aandacht zal ontsnappen. Amice Bruins is van de Senatoren degene die het meest extern is gericht. Zo bezoekt hij werkelijk álle borrels waar maar een uitnodiging voor is binnengekomen. Hierdoor breidt hij zijn Groninger netwerk met de dag uit, wat dikwijls goed van pas komt. Daarnaast heeft hij recent een nieuwe hobby gevonden in het zogeheten ‘beasten’.

Christine Huisman: Assessor II

Amica Christine Huisman is degene die dit jaar tijdens de vergaderingen plaatsneemt achter de Apple MacBook Pro om al het gesprokene in een geschreven vorm te gieten. Als assessor secundus zal zij veel contact onderhouden met commissies van de vereniging en die taak is bij haar in goede handen. Ze houdt er namelijk erg van om met mensen te communiceren en dat op een vooral gezellige manier. ‘Gezelligheid’ staat met stip in haar woordenboek genoteerd. Zo is zij meer dan eens de Senator die op soosavonden het laatst van soos vertrekt. En als het een keer echt nodig is, is zij daar zelfs ná sluitingstijd nog te vinden. Met haar in de Senaat, zal er altijd leven in de brouwerij zijn.

Leden

  • Simeon Molenaar Praeses
  • Jurriaan Hoogendoorn Abactis
  • Willy Dijkstra Fiscus
  • Freerk Jan Bruins Assessor Primus
  • Christine Huisman Assessor Secundus

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum