Studie & Vereniging

Lees over het combineren van je studie met de GSV.

Elk jaar opnieuw blijkt: GSV en de studie gaan goed samen! Een vaakgehoorde reden om niet (of pas in het tweede studiejaar) lid te worden van een studentenvereniging is de veronderstelling dat een vereniging je studie negatief beïnvloedt. Maar hier wordt iets vergeten: wij zijn allemaal studenten en moeten allemaal studeren! Sinds de invoering van het BSA (bindend studieadvies) is er steeds meer druk op de studie komen te liggen. In maximaal twee jaar tijd je propedeuse halen is noodzakelijk.

Genoeg studietijd

Het halen van je BSA heeft prioriteit. Om genoeg studietijd te garanderen vinden de meeste GSV-activiteiten 's avonds plaats. Overdag is er zo genoeg tijd om te studeren. Zeker in het eerste jaar wordt er veel rekening gehouden met de tijd die het studeren kost. Zo hoeven eerstejaars geen commissiewerk te doen om bezig te kunnen zijn met het halen van een positief BSA of je propedeuse. Juist in de tentamenperiodes staat studeren voorop: er worden minder activiteiten georganiseerd om daarna weer los te gaan!

Daarnaast hebben we verschillende manieren om elkaar te helpen met de studie:

Pa/ma-systeem

Dit systeem bestaat al zo lang als de GSV bestaat en het werkt als volgt: direct aan het begin van je eerste GSV-jaar kies je een vader of moeder uit de vereniging die dezelfde studie doet als jij. Met hem of haar spreek je af om samen te eten of te studeren, je kunt samenvattingen en studieboeken lenen en daarnaast kun je bij je ouder terecht met vragen over de vereniging of studie. Vooral het lenen van elkaars boeken is handig: dit kan honderden euro's per jaar schelen je hoeft niet meer in één pakket alle boeken te kopen. Iedere GSV'er heeft een GSV-vader of -moeder, in een grote stamboom is te zien hoe iedere familie afstamt van één van de twaalf oprichters van de GSV.

Activiteiten met studiegenoten

Verder is er eens in de paar weken op dinsdag in plaats van Bijbelkring een maaltijd met een groep GSV'ers die dezelfde studie doet of aan dezelfde faculteit studeert. Hier wordt naast een boel gezelligheid ook studie-gerelateerde informatie uitgewisseld. Deze groep kan je helpen met alle vakken of problemen waar je mee zit, zij hebben tensotte ervaring op dit gebied. En heb je dringend een studieboek nodig? Er is altijd wel iemand die hem voor je heeft liggen!

Maar hiervoor kan ik toch ook bij een studievereniging?

Ten opzichte van een studievereniging (alle leden hiervan doen dezelfde studie) is een studentenvereniging verrijkend. Je leert er mensen van allerlei studies en met gevarieerde interesses kennen. Daarnaast is een studentenvereniging meer bij elkaar betrokken waardoor het aantal en de diversiteit van de georganiseerde activiteiten groter is.

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum