Agnes

Leuk onderwerp Agnes, interessant!

Anders verander je de topic titel in Va Dinci Code ofzo, maar laat die automatische spammer je niet pakken ja!

De achtergronden van de Da Vinci Code

• Er zijn meer dan tachtig evangeliën die in aanmerking kwamen om in het Nieuwe Testament te worden opgenomen maar uiteindelijk zijn er uit politieke overwegingen maar relatief weinig gekozen, Mattheüs, Markus, Lucas en Johannes.
• De Romeinse keizer Constantijn de Grote stelde de bijbel samen.
• De bruiloft te Kana was de bruiloft van Jezus met Maria Magdalena.

Meer dan 400000 Nederlanders lazen deze beweringen. Op de premièredag van de film kochten 40000 mensen een kaartje om deze beweringen in de bioscoop te zien en te horen.

Al deze lezers en kijkers zijn geconfronteerd met een verhaal over het ontstaan van de bijbel en over de ‘ware’ Jezus. Wat vind jij van dit verhaal? Heeft dit jouw opvattingen over geloof, religie en geschiedenis beïnvloed? Roept het vragen op?

Of heb je vrienden of collega’s die met je over deze beweringen praten?

Op donderdag 8 juni organiseren wij een interactieve discussieavond over de Da Vinci Code. Jan- Willem Roosenbrand zal deze discussie leiden.
Het doel van de avond is om met christenen en niet-christenen van gedachten te wisselen over de achtergronden van de Da Vinci Code.
Je kunt je voor deze avond opgeven bij Anton Kramer (050-5711358, antonkramer@home.nl), doe dit snel want het aantal plaatsen is (om het voor een goed onderling gesprek overzichtelijk te houden) beperkt.