Stieneke

ChristenUnie zoekt fractiemedewerker

De Statenfractie van ChristenUnie provincie Groningen zoekt per 1 september 2010 een fractiemedewerker (m/v)

De Statenfractie van ChristenUnie Groningen heeft een vacature voor de functie van tweede fractiemedewerker. Deze medewerker verricht ondersteunende werkzaamheden voor de Statenleden. De ChristenUnie heeft 4 zetels in de Staten van Groningen en is vertegenwoordigd in het college van Gedeputeerde Staten.

Het gaat om een parttime functie van 12 uur per week. Op woensdag is de werkplek de fractiekamer in het provinciehuis; de overige uren kunnen qua dag en plaats naar keuze worden ingevuld. De werkzaamheden bestaan uit onderzoekswerk, het formuleren van schriftelijke vragen, het maken van moties en initiatiefvoorstellen en het schrijven van persberichten. Daarnaast betreft het secretarieel werk zoals het maken van het verslag van fractievergaderingen (fractievergaderingen worden op dinsdagavond gehouden).

Wij denken aan iemand die een hbo- of universitaire studie volgt, bij voorkeur openbaar bestuur, Nederlands recht, communicatie of bijvoorbeeld inrichting openbare ruimte, economie. Een goede (schriftelijke) beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste. Goed om kunnen gaan met informatie- en communicatiesystemen is eveneens noodzakelijk.

Ben je een betrokken christen die zich actief wil inzetten voor de provincie ? Ben je in Groningen of directe omgeving woonachtig en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken? Ben je flexibel en bereid om twee keer per maand 's avonds te werken? Ben je lid van PerspectieF of de ChristenUnie of bereid lid te worden? Dan vragen we jou naar deze functie te solliciteren!

We bieden een aantrekkelijk salaris. De datum van indiensttreding is 1 september 2010.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wim Huisman of Joëlline Goossen, fractiemedewerkers (050-3164561/3164697). Voor alle overige informatie kun je je wenden tot Henk Staghouwer, fractievoorzitter (tel. 0594-503257 of 06-53187011).

Mocht je belangstelling hebben voor deze functie, stuur dan vóór 1 juli 2010 een brief met cv naar het bestuur van de Stichting Ondersteuning Statenfractie ChristenUnie Groningen, p/a Turfsingel 83, 9712 KL Groningen of mail naar christenunie@provinciegroningen.nl. Kijk ook op www.provinciegroningen.christenunie.nl zodat je een indruk krijgt van de Statenfractie van ChristenUnie provincie Groningen.