Di Grande

GSV'ers!

In het kader van de bekendheid van de GSV in de stad en in het kader van de gezelligheid heb ik een leuk idee voor jullie.

Morgenavond (woensdagavond) is er weer de jaarlijkse BAZES (BenefietActie Zeven Erkende Studentenverenigingen). Dit houdt in: bier drinken voor het goede doel. Dit moet je als student positief in de oren klinken!

Ik kan uit ervaring vertellen dat het een prima feestje is. De Contractus verenigingen (Vindicat, Albertus, Dizkartes, Cleopatra, Dyonisos, Bernlef) zullen hun deuren open stellen voor alle studenten. Ben je nog niet eerder geweest op de kroeg van de Polit of wil je een keer een biertje drinken op de Magnus zonder er door de KC uitgezet te worden? Dit is je kans.

Kijk voor het programma even op http://www.bazes.nl. Het begint vrij vroeg met Bernlef om 2100 uur. Je kunt prima om een uurtje of elf instromen bij Albertus. Hartstikke mooi!

En het feestje wordt aanbevolen door Rector Magnificus Frans Zwarts! Hij zal er zelf niet bij zijn maar namens het College komt dhr. Duppen. Hartstikke mooi natuurlijk!

Tot morgen hopelijk!

Ha briljant. Ik ben er weer bij, al is het niet zo lang. Antuma zwerft ook ergens rond. Het programma:

tijdstip locatie - activiteit
21.00u Bernlef - Spikerslaan
22.00u Cleopatra - Band: 24 Hours
23.00u Albertus - Casino
23.30u Dionyos - Cabaret: EQD
00.30u Vindicat - DJ
01.00u Unitas - Karaoke
01.30u Dizkartes

Ikzelf haak in bij de Magnus, skip Dionysos en na VAP haak ik af.

Oja Christiaan je bent Unitas SG vergeten. Tja...

Zo, even gekeken bij Albertus en op het balkon van Vindicat een biertje gedronken. Maak je dat ook eens mee. Opkomst viel me trouwens een beetje tegen, maar goed.

na een studieborrel heb ik samen met wat meiden bij Albertus en Vindicat gekeken. best wel grappig om daar vrij naar binnen te wandelen. opkomst viel mij ook tegen....

Ik heb het wel weer mooi gehad! Ben op Berlef, Cleo, Albertus en Mutua Fides geweest. Mooi om met een groep vertrouwde gezichten hard te drinken! Ook gesignaleerd: Dick, Allert en Berend. De opkomst was best aardig - zeker in vergelijking met andere jaren. Toch nog redelijk wat mensen die niet tot het bestuurs-circuit behoren. Ben (evenals Roelof) na Vindicat afgehaakt, had orders om naar huis te gaan...
Op het balkon van Grote Markt 27 nog een hele discussie gehad over de vraag vanaf welke kant het uitzicht mooier is. Volgens mij zijn we er niet uit gekomen...
Achteraf blijkt Unitas ook wel leuk te zijn geweest, daar het topic extern staat zal ik er verder maar niets over zeggen, behalve dat ze goed zijn in het kopiëren van succesvolle S.O.G.-activiteiten...

Het was niet zo druk als vorig jaar maar wel supermooi! Ben afgehaakt bij Albertus om uurtje of zes. Ben inmiddels niet meer brak;)

Volgend jaar nieuwe kans voor iedereen!!

Mij niet gezien, één groot kots- en sexfestijn als je het mij vraagt...

Herbsgarden

:D Wat vond je van de op dat UK-artikel? Aan de ene kant begreep ik het wel, omdat het stuk meer een column was dan een representatief verslag. Maar aan de andere kant was het wel mooi geschreven en gaf het een mooi kijkje in de wereld van Albertus en Vindicat. En dan die boze brief van dat op z'n pik getrapte kakkertje van 'Buutvrij For Life, een ongrijpbaar ondergronds platform voor vrijen van geest'. Prachtig, wat een loser.

Vriend Niels

Het verslag gaf blijkbaar slechts een bevooroordeeld kijkje in de wereld van Albertus en Vindicat. Derhalve vond ik de brief van Pim Tolder, voorheen De Boer, uiterst vermakelijk en sterk geschreven.

Ik ben blijkbaar te studentikoos om de klachten over imagoverlies te begrijpen. Ik bedoel, wie is er ook zo stom om als verslaggever prominent met notitieblokje in het pand van Vindicat te gaan rondlopen... je vraagt om een grap.

Heimelijk kan ik er enorm om lachen als zo'n uk-miepje naief met een kladblokje gaat rondlopen op VAP, en totaal niet tegen zo'n grap kan. En vanwege haar vies geworden vingertjes heel veel vervelende dingetjes gaat schrijven over die gemene studenten. Lang leve de cultuurverschillen. Mooie brief ook van Tim Polder.

ro schreef: Heimelijk kan ik er enorm om lachen als zo'n uk-miepje naief met een kladblokje gaat rondlopen op VAP, en totaal niet tegen zo'n grap kan. En vanwege haar vies geworden vingertjes heel veel vervelende dingetjes gaat schrijven over die gemene studenten. Lang leve de cultuurverschillen. Mooie brief ook van Tim Polder.

Hoho Roelof, vind ik net iets te gemakkelijk. Tuurlijk: beetje dom met een bloknootje in de hand aantekeningen te gaan maken. Aan de andere kant: je gooit je deuren open voor buitenstaanders of je doet dat niet. (Of je doet het wel en stelt daarbij regels- ik heb daar iig niets van mee gekregen.) Daarbij vind ik de reactie van de kerel van 180 centimeter totaal niet grappig; wel asociaal.
Dondersscherpe reactie van die IO-student, inderdaad. (Wat was ook weer die mooie uitdrukking, Ruth?) Prachtig!

En ach, uiteindelijk is iedereen tevreden. Iedereen zit per slot van rekening te wachten op mooie Vindicatverhalen. Ja, die UKredactrice voelt haar achterban goed aan; ze zou de politiek in moeten.

Ik snap je redenering, maar wel een kanttekening:
Op een studentenvereniging gelden andere wetten dan op straat. Ongeschreven regels zijn 'op studentikoze wijze' van toepassing op iedereen die er naar binnen gaat.
Als je bij VAP met je rug tegen de bar staat krijg je bier over je heen. Idem dito bij zoenen. En als je geen das om hebt dan kun je lang wachten op je bier. En zo kun je doorgaan. Ik kan me goed voorstellen dat je die regels niet allemaal gaat publiceren voorafgaand aan zo'n avond. Dat is niet wenselijk en ook niet nodig. De sancties overleef je namelijk wel en grotendeels zijn de regels een kwestie van respect tonen en gezond verstand gebruiken.

De enige scherpe reactie van de hoofdredactie van de UK, het is gebeurd, zij heeft het meegemaakt en een journalist heeft helemaal niets te maken met imago schade van verenigingen. Ergo, goed journalistiek slechte en domme reacties (afgezien natuurlijk die van Edmund).

Ik heb me ook kostelijk vermaakt bij het lezen. Al dat genuanceer ook altijd...dat hoeft toch allemaal niet man.

Inderdaad, maar dan moet dat ook voor beide kanten gelden.
Als die UK-miep die Bazes belachelijk vond, hoeft ze toch geen lief stuk te schrijven? Daarvoor maakt het echt niet uit dat de Bazes een goed doel is.
Als er vervolgens een reactie op dit schrijven geplaatst wordt die 15 organisaties ondertekenen, maak je mij niet wijs dat de hele Bazes echt één groot lief feestje was.