Peterh14

Op woensdag 10 mei wordt de Nacht van de Levensbeschouwing georganiseerd in de Martinikerk. Tijdens deze Nacht gaan we in gesprek met Arjen Lubach over geloof, ratio en gevoel. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

De wereld van de student anno 2017 draait vooral om feiten, logica en bewijzen. Alles in de wereld is te verklaren. Kennis en rationeel verstand is het enige wat je nodig hebt om het leven te kunnen begrijpen… Toch? Tijdens de Nacht van de Levensbeschouwing zetten we ratio en gevoel tegenover elkaar. Schrijver, cabaretier en tv-presentator Arjen Lubach gaat hierover in gesprek met filosoof en wiskundige Emanuel Rutten en er zijn verschillende korte lezingen en workshops. Het programma vindt plaats in de Martinikerk in Groningen en start om 20.00 uur.

De Nacht van de Levensbeschouwing wordt georganiseerd door de SKLO (Studentenkoepel voor Levensbeschouwelijke Organisaties), het GSp (Groninger Studentenplatform voor Levensbeschouwing) i.s.m. Studium Generale Groningen.

Tickets voor het gesprek tussen Arjen Lubach en Emanuel Rutten zijn te verkregen via de website van Studium Generale (4 euro). Mocht u mee willen doen aan één van de workshops, dan kunt u zich aanmelden via de website van SKLO.

In oktober 2018 wil SKLO in samenwerking met alle aangesloten verenigingen weer een nacht voor de levensbeschouwing organiseren. Op dit moment zijn we op zoek naar commissieleden die het leuk vinden om deze nacht (avond) te organiseren. De invulling is nog helemaal leeg en daar kunt u dus aan meedenken en -werken.

Dus: lijkt het u tof om in samenwerking met andere studenten een nacht te organiseren waarin studenten aangezet worden om na te denken over levensbeschouwing, laat het mij weten via mail of app! Ook wanneer u nog vragen heeft of meer informatie wil.

(Hierboven kunt u lezen hoe de nacht van de levensbeschouwing afgelopen jaar was ingevuld om zo een beetje een indruk te krijgen.)