martijngaasbeek

De SKLO is de koepelorganisatie van de levensbeschouwelijke studentenorganisaties en –verenigingen in Groningen en houdt zich bezig met de coördinatie en bevordering van samenwerking tussen deze organisaties. De SKLO is in 2012 opgericht en dient als de brug en het aanspreekpunt voor studenten, organisaties, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.
De SKLO bestaat uit een Dagelijks Bestuur, een Uitvoerend Bestuur en een Algemeen Bestuur. Als voorzitter vorm je samen met een penningmeester en een secretaris het Dagelijks Bestuur, en leid je tevens de maandelijkse vergadering met het Uitvoerend Bestuur. Het Uitvoerend Bestuur bestaat uit de voorzitters of externen van de aangesloten studentenverenigingen en –organisaties, en is verantwoordelijk voor het daadwerkelijke reilen en zeilen binnen de organisatie. Als voorzitter ben je daarom actief betrokken bij veel partijen in de stad en de universiteit, en onderhoud je de contacten met hen.
Deze uitdagende functie is een unieke kans om veelzijdige bestuurservaring op te doen en de verantwoordelijkheden zijn breed en divers. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten en het leiden van vergaderingen, maar ook voor subsidieaanvragen, subsidieverdeling, het organiseren van enkele activiteiten en het verder ontwikkelen van de SKLO als organisatie. Het is een part-time bestuursfunctie (gemiddeld 10-15 uur per week), waarbij tijdens de drukkere periodes in november t/m februari een hogere inzet wordt gevraagd.
Wie zoeken we?
Je bent communicatief vaardig, gestructureerd, een harde werker en je bent goed in staat om contacten op te bouwen en te onderhouden, waarbij je gevoelig bent voor diverse visies en levensbeschouwelijke stromingen. Je kunt een ‘neutrale’ houding aannemen, los van je eventuele eigen organisatie/vereniging. Je hebt binnen je functie te maken met verschillende belangen en personen en het is daarom van belang dat je kunt leidinggeven, bemiddelen, prioriteiten kunt stellen en dat je nauwkeurig en representatief bent. Enige ervaring met het organiseren van activiteiten is een pré. Tot slot zoekt de SKLO een onafhankelijke voorzitter, d.w.z. dat je niet in het bestuur van één van de aangesloten organisaties/verenigingen zitting hebt genomen.
Wanneer begin je?
De functie van voorzitter loopt van september 2015 tot september 2016, maar omdat het belangrijk is dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen een relatief jonge organisatie als de SKLO, word je vanaf april/mei ingewerkt, maak je kennis met de verschillende betrokken partijen en woon je verschillende vergaderingen bij.
Geïnteresseerd?
Solliciteer dan nu door je sollicitatiebrief en CV vóór 1 april op te sturen naar voorzitter [@] sklo.nl. Voor vragen over de functie kun je hier ook terecht. Wil je meer informatie over de SKLO? Kijk dan op www.sklo.nl.
Portefeuille
Onder andere:

  • vergaderingen leiden van het Dagelijks & Uitvoerend Bestuur
  • vergaderingen Algemeen Bestuur bijwonen
  • contacten onderhouden met de RUG en Hanze, U-raad, aangesloten en externe partijen
  • zitting in het CUOS-koepel overleg
  • subsidieaanvragen controleren, verwerken en indienen
  • subsidieverdeling leiden
  • activiteiten organiseren/coördineren
  • communicatie en samenwerking met secretariaat en studentleden AB
martijngaasbeek

Bump