Marieke1

Cursus ‘geloven en denken’

We leven in een spirituele tijd. Geloven is weer ‘in’. Het mag weer. Maar dat wil bepaald niet zeggen dat Groningers zich zondags staan te verdringen om een kerkdienst te bezoeken. Naast de enorme frustraties over kerken en christenen, zijn er veel vragen:

Laat een boek als de Da Vinci Code niet duidelijk zien dat de goddelijkheid van Jezus een verzinsel is van de Vroege Kerk? Heeft de wetenschap niet allang aangetoond dat er bij het ontstaan van de wereld geen God betrokken was? Als God al bestaat, waarom zou alleen het christelijk geloof dan tot die ware God leiden?

Op maandagavond 16 april 2007 organiseert Stichting Truth or Dare de cursus ‘Geloven en denken’. Gedurende 5 avonden gaan gerenommeerde christelijke wetenschappers in op onderwerpen als: geloof en wetenschap; schepping en evolutie; het bestaan van God; wereldreligies; betrouwbaarheid van de Bijbel en de historische Jezus. De cursus behandelt daarmee dé onderwerpen die voor vele niet-christenen een drempel vormen om het bestaan van God en het christelijk geloof te verkennen. Van cursisten wordt geen voorkennis van het christelijk geloof verwacht. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ben jij in gesprek met iemand over dit soort onderwerpen? Schrijf je dan samen in voor de cursus ‘Geloven en denken’. De ervaring leert dat het ook zeer opbouwend voor het eigen geloof is en dat er vele aanknopingspunten voor zinvolle gesprekken met niet-christenen worden aangereikt.

Sprekers: prof. dr. Roel Kuiper, dr. René Fransen, dr. David Onnekink e.a.
Data: 16 en 23 april, 7, 14 en 21 mei
Tijd: 19.30-22.00 uur
Plaats: Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen
Entree: € 25 incl. naslagwerk (opgave voor 23 maart: € 20)
Voor meer informatie en opgave: http://www.truth-or-dare.nl