Biezema

Ha mensen, ik wil graag deze actie bij jullie onder de aandacht brengen: op een zaterdag in juni met andere jongeren een Afrikaans dorp in elkaar timmeren voor de DVN-dag. Opgeven kan via: www.tijdvooractie.nl Ook op maandag worden er jongeren gezocht die mee willen helpen.

Van www.deverrenaasten.nl :
Op zaterdag 3 juni 2006 verrijst op het terrein van conferentiecentrum De Bron een Afrikaans dorp. Een groep christelijke jongeren start op die dag met dit bijzondere bouwproject om geld op te brengen voor een ziekenhuis in Nigeria. Maandag 5 juni is het dorp open voor alle bezoekers van de DVN-dag.

De organisatie van het project ‘Africa Village’ is in handen van jongerenorganisatie TijdVoorActie en I4U (eyeforyou), de jongerentak van De Verre Naasten.

Tijdens de DVN-dag op pinkstermaandag 5 juni komt het nagebouwde dorp tot leven en kunnen bezoekers kennismaken met een stukje Nigeria in Dalfsen. “We willen met een grote groep jongeren de handen uit de mouwen steken voor onze naasten in Nigeria. Ze lijken zo ver weg, maar wij willen ze met dit bouwproject dichtbij halen. We willen daadwerkelijk tijd en energie steken in liefde voor onze verre naasten. Niet vanachter de computer geld overmaken, maar samen aan de slag!”, aldus Eelke Dekens van TijdVoorActie.

De jongeren willen met het bouwproject geld inzamelen voor een ziekenhuis in Nigeria, dat is ontstaan in 1930 voor de revalidatie van lepra- en poliopatiënten. In de loop der tijd is het ziekenhuis uitgegroeid tot een revalidatiecentrum voor mensen met allerlei handicaps. “Een dergelijk ziekenhuis is uniek voor ontwikkelingslanden”, weet Dekens. “Gehandicapt zijn in Afrika is een regelrechte ramp. Je bent tweederangs burger, maakt geen kans op een baan, bent niet in trek als huwelijkspartner en wordt als een schande van de familie gezien. Je bent hooguit geschikt als bedelaar. Terwijl met goede medische voorzieningen vaak heel veel mogelijk is. Wij willen het bedrag bij elkaar krijgen om die voorzieningen mee mogelijk te maken.”

I4U en TijdVoorActie streven ernaar zoveel mogelijk jongeren bij elkaar te brengen om op 3 juni mee te helpen een groot dorp neer te zetten. Kijk ook op http://www.deverrenaasten.nl/jongeren/index.php

De actie willen we gaan voeren met behulp van Wilde Ganzen.