GSp

Donderdag 27 januari begint de cursus over C.S. Lewis bij het GSp:

C.S. Lewis (1898-1963) was niet alleen de schepper van Narnia maar ook één van de belangrijkste christelijke apologeten van de twintigste eeuw. Zijn geweldige schrijfstijl en diepgaande behandeling van indringende, tijdloze thema’s spreken ook vandaag nog veel mensen aan.
In deze cursus zullen we aan de hand van zijn autobiografie Verrast door vreugde en wat filmmateriaal een beeld proberen te krijgen van de persoon C.S. Lewis, met speciale aandacht voor zijn opmerkelijke bekering van atheïst tot het christelijk geloof en de vriendschap met Tolkien.
Daarnaast zullen we aan de hand van een aantal thema’s kennismaken met zijn belangrijkste werken. Deze thema’s zijn (mede afhankelijk van de interesse van de deelnemers en de beschikbare tijd): godsbeelden, goed en kwaad, het probleem van het lijden, wonderen, de geldigheid van ons denken en de ontmenselijking van de mens. De boeken die in ieder geval, naast Verrast door Vreugde, aan de orde komen zijn: Brieven uit de hel, Onversneden christendom, Wonderen en natuurlijk De kronieken van Narnia.

wekelijks (4 x)
20.00 - 22.00 uur
start: 27 januari
bijdrage: € 10,-
Wiebe Kees Goodijk, wiskundige met grote belangstelling voor theologie

Kijk voor opgave en het overige cursusaanbod op www.gspweb.nl