Senaat

Rijksuniversiteit Groningen 395 jaar!

In 2009 is het 395 jaar geleden dat de eerste colleges aan de Rijksuniversiteit Groningen gegeven werden. Dit gaan we vieren met een uitgebreid lustrumprogramma van 26 maart tot en met 13 juni! Het thema van het lustrum is Arts Meet Science en alle leden van deze vereniging zijn van harte uitgenodigd bij alle activiteiten!

Op 26 maart wordt het lustrum geopend met een groot dans- en muziekspektakel, onder leiding van Club Guy & Roni. Vanaf dan barst het feest los met verschillende wetenschappelijke, sportieve en culturele activiteiten. Er staan twee lezingenreeksen gepland en een Grote Groninger Pubquiz op 23 april waar ook jullie een team voor kunnen aanleveren. Studenten gaan strijden tegen stadjers, bestuurders en wetenschappers.

Gedurende de hele periode kan je calorieën verbranden voor het goede doel door het beoefenen van verschillende sporten zoals fitnessen, zwemmen, fietsen en hardlopen. In het stempelboekje wordt bijgehouden hoeveel calorieën er al verbrand zijn. Bij het behalen van elke 395.000 Kc (wat gelijk staat aan ongeveer zes uur sporten) gaat er een donatie naar het goede doel ‘Right To Play.’ Daarnaast kun je trainen voor de hardloopwedstrijd tijdens de Nacht van Groningen met de loopclinics die o.a. gegeven worden door Marti ten Kate.

Op 4 juni is er een gala in het honderdjarige Academiegebouw. Voor € 35,- wordt je de hele avond vermaakt met een casino, optredens, hapjes en drankjes! Het lustrum wordt afgesloten met De Nacht van Kunst &Wetenschap op 13 juni. Deze nacht biedt de gelegenheid om kunst en wetenschap in de volle breedte te beleven. Op diverse locaties in het centrum zoals het Broerplein, het Groninger Museum en de Vismarkt valt van alles te zien en te horen. Je kunt onder andere genieten van concerten, cabaret, lezingen, debatten, muziek. Een goede afsluiting van een geweldig lustrum!

Alle informatie en nieuws over het lustrum en de verschillende activiteiten staan op de website van het lustrum, www.rug.nl/lustrum. Kaarten zijn vanaf 2 maart verkrijgbaar via de website.

Tot ziens tijdens het lustrum!

Lijkt me leuk om aan die pubquiz mee te doen, wie nog meer?

Gewoon een tweemans team lijkt me, Dijkebal. Wanneer gingen we ook al weer lasergamen, zonder Jasper, Hannah en Maurice?

Pff... alsof jullie de muziekronde doorkomen zonder mij!

Je kunt de Amerikaansepresidentenronde zonder mij ook wel vergeten, dus count me in.

Ik kan me herinneren dat ik tijdens de laatste 3 quiz avond meer goed had dan Pytric. Lijkt me genoeg zeggen.

Kennis is ook niet alles, Pytric is ook goed in het formuleren van zinnen. ;)

Archaïsch taalgebruik is van ons aller Rolving inderdaad niet te verwachten, laat staan een aanwijzend voornaamwoord aan het (Menachem) begin van een zin. Laat ook staan dat hij en passant tussen haakjes een grapje voor zijn dispuut implementeert.

Het zal aan het tijdstip liggen waarop je zulke berichtjes typt, want hier kan ik ook niet zoveel van maken.

Vanaf nu kun je je opgeven voor de PubQuiz. Als je een mailtje stuurt naar senaat@gsvnet.nl met jouw naam en nog drie andere, dan geven wij het door aan de organisatie.
De voorrondes zijn op 9 april, in sociëteit Mutua Fides van Vindicat; ben je daar meteen ook eens geweest.
Als je de voorrondes wint mag je meedoen aan de grote finale op donderdag 23 april in Huize Maas, en strijden tegen o.a. het College van Bestuur van de RUG, wethouders, professoren en Stadjers.
Je team bestaat uit maximaal 4 personen.

De chocolaatjes waren lekker

Gaat er al iemand caorieën verbranden voor het goede doel?

De nacht van Groningen is een leuk hardloopevenement die vorig jaar wat ongelukkig pal na koninginnenacht werd gehouden. (konningenacht bleek trouwens wel een uitstekende setting om mensen over te halen om mee te doen.) Dus dit jaar wil ik wel weer meedoen.

Dus ik ga me opgeven, en dan zie ik later wel of het agendatechnisch allemaal gaat lukken. Calorieën om te verbranden zijn er genoeg.

Senaat schreef: Vanaf nu kun je je opgeven voor de PubQuiz. Als je een mailtje stuurt naar senaat@gsvnet.nl met jouw naam en nog drie andere, dan geven wij het door aan de organisatie. De voorrondes zijn op 9 april, in sociëteit Mutua Fides van Vindicat; ben je daar meteen ook eens geweest. Als je de voorrondes wint mag je meedoen aan de grote finale op donderdag 23 april in Huize Maas, en strijden tegen o.a. het College van Bestuur van de RUG, wethouders, professoren en Stadjers. Je team bestaat uit maximaal 4 personen.

Zoals uit bovenstaand bericht blijkt wordt er aanstaande donderdag gequizd. De GSV heeft ook een team opgegeven en er kunnen nog steeds mensen meedoen. Heb je dus zin om te quizzen, denk je dat je de GSV kunt vertegenwoordigen en heb je as donderdag tijd dan moet je je via dit topic nog even opgeven.

if it wasn't for that bloody novcie-overdrachtsvergadering, dan zou ik mee zijn gegaan. mja, geen RuG student hè. Hanze hoogh, yeuheu.

Morgenavond om 8 uur begint het quizzen. De locatie is het Vindicatpand. Heb je dus veel onzinnige kennis, en wil je wel eens in het Vindipand kijken, dan is dit je kans.

mm ik heb wel zin in een potje quizzen, maar wie gaan er nog meer?

even een update over de quizzers..
ik kreeg net een smsje van Elsa, dat ze na de eerste ronde eerste staan!

inmiddels hebben ze hun eerste plaats moeten afstaan en staan ze 5e. niet slecht toch?