Elise

Ha GSV'ers,

Sinds kort zit ik samen met Anna Knigge en Frouke Douma in het bestuur van PerspectieF Groningen. PerspectieF is de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Op maandagavond 11 mei organiseren wij onze eerste activiteit, te weten een aftrapborrel. Op deze avond komt niemand minder dan ChristenUnie-partijleider Arie Slob naar Groningen! Hij komt wat vertellen over het volgende onderwerp:

Christenen in de politiek - wat is de meerwaarde van een christelijke politieke partij?
Tijdens de verzuiling was het gebruikelijk om op de partij te stemmen die bij je eigen zuil paste. Nu, jaren later, is dit al lang niet meer zo. De verzuiling lijkt zo goed als voorbij en studenten stemmen niet meer klakkeloos op dezelfde partij als hun ouders.
Een overweging die studenten bij de verkiezingen maken, is het uitbrengen van een stem op een grote, niet uitgesproken christelijke partij, omdat deze partij nu eenmaal meer macht heeft. Daarnaast stemmen zij voor een niet uitgesproken christelijke partij omdat er aardig wat standpunten zijn die studenten aanspreken. Ook is het niet meer ongewoon dat een christen politiek actief is bij een niet uitgesproken christelijke partij. De vraag die tijdens de avond aan bod komt is dan ook: wat is eigenlijk de meerwaarde van een christelijke politieke partij?

De avond zal om 20.00 uur beginnen (geen GSV-tijd), locatie News Café (Waagplein 5). Na de lezing kunt u vragen stellen aan Arie Slob. De avond wordt afgesloten met een borrel. Natuurlijk zou ik het erg leuk vinden als u erbij bent! Zie voor meer informatie onze facebookpagina (https://www.facebook.com/events/578541738952505/) en laat weten of u erbij bent. Hopelijk tot 11 mei!

Groetjes, Elise
https://www.facebook.com/PerspectieFGroningen