Andrea

Hoi iedereen!

• Heb jij nog geen plannen voor de zomervakantie (16 juli tot 5 augustus)?
• Hou jij van sporten?
• Heb jij zin om komende zomer een week in Londen en twee weken in Barcelona te zijn?
• Zou jij vanuit je geloof in God iets willen betekenen voor jongeren in Europa?

Dan is onderstaand bericht de moeite waard om in overweging te nemen:

Sommigen van jullie hebben wij al gesproken in de wandelgangen, anderen nog niet. Het is zo dat wij komende zomer met Athletes in Action naar Barcelona gaan voor een sportproject. Het lijkt ons super mooi om daarvoor zelf een team samen te stellen, en daar hebben we jou voor nodig!

Wat doet Athletes in Action?
Athletes in Action is een organisatie van jongeren en jong-volwassenen die in combinatie met kerken van over de hele wereld sportprojecten opzet om mensen te bereiken met het evangelie. Ze willen jou uitdagen om je geloof te delen met leeftijdsgenoten wereldwijd. Een kerk die aangesloten is bij Athletes in Action faciliteert twee weken lang met een sportteam van christenen verschillende sportgelegenheden voor jongeren uit de wijk. En in zo’n team kun jij meesporten om je geloof uit te dragen en liefde te tonen voor je naaste.

Hoe zien de drie weken er voor jou uit?
Op 16 juli vertrek je per vliegtuig naar Londen voor een voorbereidende toerustingsconferentie. De voorbereidingen voor de Olympische Spelen zijn op dat moment in Londen in volle gang, dus sport leeft! Na die week vlieg je door naar de stad waar jij jou project gaat doen (in dit geval Barcelona) waar je twee weken zult verblijven. In de Spaanse zon kun je voetballen met straatkinderen, je liefde tonen voor de jeugd die deze liefde niet kent en daarnaast genieten van een mooie stad en alle andere zegeningen die God geeft. Dat alles in samenwerking met de plaatselijke kerk.

Om een beeld te krijgen van AIA en de projecten die komende zomer in Europa plaatsvinden, is het bekijken van onderstaand filmpje echt de moeite waard:

Wat moet je nu doen?
Uiteraard is dit hele avontuur niet gratis. Om mee te doen, heb je 1295 euro nodig. Nu haak je misschien, al lezende af. Niet doen! Want geld moet geen reden zijn om deze mooie kans aan je voorbij te laten gaan. Het bedrag dat je normaalgesproken aan je zomervakantie zou uitgeven kun je eraf trekken, en daarnaast zijn er tot 16 juli nog heel veel mogelijkheden om geld bij elkaar te krijgen. Wij willen zelf een aantal acties op touw zetten en daarnaast biedt Athletes in Action ons ook mogelijkheden om via sponsoring aan geld te komen. Bovendien, met bovengenoemd bedrag, ben je ook klaar; het is all-inclusive.

Meer informatie vind je op .

Vóór 1 april wil de staf van AIA graag weten of wij een eigen team gaan vormen. Ook voor jou is die deadline handig, omdat we dan nog genoeg tijd hebben om het financiële plaatje rond te krijgen. Dus ben je nieuwsgierig en/of enthousiast geworden? Of heb je vragen? Weet je niet goed of dit iets voor je is? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten!

Kristel Noorman
Hannah Bremer
Andrea Tempelman

Aaah ga er over nadenken!

Gaaf hoor.

Als ik kan wil ik denk ook wel mee!

Wauw. Ziet er goed uit.

Supermooi dat we van alle kanten heel veel positieve reacties krijgen en dat er boven verwachting veel mensen nu aan het overwegen zijn om mee te gaan! Komende woensdag hopen we te borrelen met iedereen die geïnteresseerd is en/of overweegt komende zomer mee te gaan, dus als je daar zin in hebt, mail mij dan even, dan weet ik op hoeveel mensen we kunnen rekenen en kunnen we bij genoeg animo ook iemand van AIA uitnodigen om antwoord te geven op al je vragen.

Edit: hihi, 4000ste post... Eerder werd me nog aangeraden "een leven te krijgen" nu heb ik dus echt geen leven meer...

De borrel gaat helaas niet door. Overweeg je om mee te gaan, heb je nog vragen of twijfels; bel ons dan! :D

Vanavond komt rond half tien iemand van AIA op de HV iets vertellen over het project. Twijfel je nog? Zorg dan dat je er sowieso om die tijd bent! (eerder is beter natuurlijk)

Donderdag werd de vraag gesteld 'waarom projecten in Europa?' Hier nog wat meer info. Aanmelden kan nog altijd!!

Waarom wij sporten en van kerken houden
Europa is een continent met een lange en ingewikkelde politieke, culturele en kerkelijke geschiedenis. Een geschiedenis die helden, koningen, rebellen en geestelijken heeft zien opstaan en vallen. Die vreselijke ziektes, armoede en ongelijkheid heeft gekend; die soms gekleurd is door uitbuiting en machtsmisbruik, soms door gouden eeuwen en grote wetenschappelijke vooruitgang. Van de kruistochten in de naam van God en de Spaanse inquisitie tot de opkomst van het communisme: Europa heeft vele veranderingen en tendensen meegemaakt.

Actueel en internationaal
Maar als ik jou nu vraag wat de invloed van Karel de Grote was, of de overheersing van de kerk op de staat, dan weet je dat waarschijnlijk niet. Of wanneer de Pinksterbeweging is ontstaan in een continent dat eeuwenlang beïnvloed is door het Katholicisme? Waarom heeft het drie concilies gekost voordat officieel werd aangenomen dat Jezus God en mens was, of waarom onderschrijven oosters-orthodoxe kerken de leer van de drie-eenheid niet en jouw kerk thuis wel?

Wat je wel weet, is hoever Nederland is gekomen tijdens het laatste WK. Wanneer de Olympische Spelen beginnen en of Sven nu de binnen- of buitenbocht had moeten nemen. Sport is van alle tijden, sport is actueel en sport is internationaal. Iedereen spreekt de taal van sport. Hoge functionarissen, maar ook kleine jochies op straat weten wat de bedoeling is als je met een bal en wat pionnen aan komt zetten.

Fundament
Europa is eeuwenlang gebombardeerd met nieuwe ideeën over geloof en doctrine. Met idealen en politieke stelsels die zich vaak beriepen op geestelijke beginselen. De Ottomaanse overheersing bekeerde hele delen van Europa tot de Islam, tijdens de kruistochten werd dit proces weer ongedaan gemaakt. Het communisme in Oost-Europa ging uit van de goedheid van de mens en bande alle geloof in God en het kapitalisme officieel uit. De Franse revolutie maakte in het westen een einde aan het gezag van de Kerk en bracht de beroemde scheiding van kerk en staat teweeg.

Uiteindelijk leven we nu in een continent dat grotendeels gebouwd is op het fundament van de Tien Geboden, maar het is duidelijk dat Europa is overspoeld met allerlei ideologieën die soms meer verwarring dan vooruitgang hebben geboden. Het idee van God betekent in Joegoslavië iets totaal anders dan in Engeland. De ‘kerk’ is een geëerd en heilig instituut in de meeste katholieke landen, maar wordt als achterhaald en bekrompen beschouwd in andere gebieden die prat gaan op de Verlichting en de kenniscultuur. Jezus betekent voor de een niet hetzelfde als voor de ander.

Mobiliseren

Maar een bal blijft een bal. Een doelpunt is een doelpunt. Sport zit boordevol metaforen die wij willen gebruiken om zowel een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen ten aanzien van ‘de kerk’, als om het evangelie te preken. Als kerken in Europa open willen zijn en cultureel relevant willen worden met het evangelie in hun omgeving, dan is sportministry een gouden werktuig in hun handen. Daarom nemen wij de ballen mee, daarom benaderen we kerken en daarom organiseren wij die Tour! Wj mogen het aan kerken uitleggen, demonstreren en overdragen! Zo wordt sport een middel om de lokale kerken te mobiliseren, op te bouwen en toe te rusten om uit te reiken naar de wereld om hen heen, met het evangelie van Jezus Christus.

Dit is een onderdeel uit de trainingsmap voor deelnemers aan een sportproject van Athletes in Action. Ook over Jezus vertellen en kerken helpen? Meld je aan voor een project.

Hoi hoi!
De deadline van 1 april is inmiddels verstreken. Athletes in Action gaat er nu vanuit dat er geen volledig GSV-team meer zal komen. We hebben nu tot 7 april (aanstaande zaterdag) 23:59 om nog met een vaste groep in een team geplaatst te worden. Als je je nog na 7 april wilt aanmelden, bestaat er een kans dat het team waar wij in geplaatst zijn/worden vol zit.

Dus laat het z.s.m. weten als je met ons mee wilt! De eerste aanmelding is al binnen!

Goed-nieuws update!

Joas en Ron gaan mee! Dat betekent dat we al op 5 teamleden zitten! De deadline is voor het gemak verplaatst naar aanstaande maandagavond, omdat ik na de Paasdagen (dinsdagochtend) weer contact heb met AIA.

Update: wybren gaat ook mee dus we zitten inmiddels op 6!

Hoppa! Zo ben je met z'n drieën en zo heb je een team van acht!
Ik geef over een paar minuutjes de stand van zaken door bij AIA. Mocht je nog overwegen met ons mee te gaan, laat me dat dan z.s.m. (vandaag) even weten, ook als je het nog niet zeker weet. Dan kan ik een optie openhouden.

Groetjes,

Andrea
Kristel
Ron
Daan
Philip
Joas
Wybren
Hannah

Whiehoe, gratis GSV-promo en een laatste oproep voor de GSV om mee te gaan! (zie 1:11:30 en verder)

Edit: Als je geen geluid hebt bij het afspelen, moet je ff rechts naast het filmpje opnieuw klikken op het filmpje Zwolle-Kampen en dan naar 1:11:30 gaan.