Hannah

Beste iedereen,

Bij dezen wil ik u graag wijzen op een voor gereformeerde studenten interessant congres dat over een kleine maand gehouden wordt in Rotterdam, op 8 en 9 februari. De titel van het congres is 'Samen leven in de eindtijd'. De theologie van K. Schilder en Said Nursi zal centraal staan.

Nursi is een islamitisch theoloog die in dezelfde tijd en inhoudelijk op vergelijkbare manier theologie heeft bedreven als Schilder. Binnen de islam is er een belangrijke beweging, naar hem genoemd en door zijn ideeën geinspireerd, de Nurcular. Kenmerkend voor zowel Schilder als Nursi is dat het leven in de eindtijd en het komende oordeel van God bepalend is voor de theologie.

Op het congres zal steeds een gereformeerde theoloog en een islamitisch theoloog over hetzelfde onderwerp een referaat houden. Van christelijke zijde zijn de sprekers W. van der Schee (introductie), E.A. de Boer (openbaring), B. Kamphuis (eindtijd en oordeel) en G. Harinck (politiek). Daarnaast zal er een forum zijn over cultuur, wetenschap en vreemdelingschap met onder andere J. Douma, A.L.Th. de Bruijne en A. Vos.

Het belooft een boeiend congres te worden waarin het gesprek tussen christenen en moslims op niveau gevoerd zal worden. Dat het actueel en relevant is, behoeft geen betoog. Meer informatie en de mogelijkheid voor aanmelding vindt u op de website .