GSp

Festival in oude Groninger kerken, 28/29 mei 2010
Hadewijch, een verlangen naar liefde

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei wordt - vanuit de Stichting Oude Groninger Kerken - voor de derde keer in de dorpen rondom Groningen het culturele festival Terug naar het begin georganiseerd. Dit jaar is het thema: Hadewijch, een verlangen naar liefde. Het uitgebreide en veelbelovende programma met muziek, lezingen, poëzie, theater, dans en beeldende kunst zal plaatsvinden in de kerken van onder andere Middelstum en Westeremden.
Vanuit het GSp willen we met een groep naar het middagprogramma van dit festival op zaterdag 29 mei. Daarvoor hebben we met de organisatoren een speciale prijs afgesproken van € 12,50 per persoon. Deze prijs geldt alléén voor studenten die via het GSp naar het festival gaan!
Het programma van het festival begint om 12.00 uur. Elke voorstelling duurt 45 minuten. Daarna heb je steeds een uur pauze om naar de plek van de volgende voorstelling te fietsen.
Uit het grote aanbod aan activiteiten hebben we gekozen voor:

12.00 uur Westerwijtwerd Theater: Zoet en wreed
13.45 uur Westeremden Muziek: Traditie en vernieuwing
15.30 uur Middelstum Lezing: Welk een ketter is die vrouw geweest
17.15 uur Kantens Poëzie en persoonlijke verhalen

Uitgebreide informatie over deze activiteiten en ook over het gehele festival kun je vinden op www.terugnaarhetbegin.nl.

We verzamelen om 9.30 uur op het GSp-pand. Vanaf hier vertrekken we op de fiets naar Westerwijtwerd waar om 12.00 uur onze eerste voorstelling begint. De fietstocht duurt ongeveer 1,5 uur. Ook de afstanden tussen de voorstellingen zijn makkelijk op de fiets af te leggen. Neem voldoende brood en drinken mee.
Betalen gebeurt bij de start op het GSp, zorg dus dat je de € 12,50 gepast bij je hebt!
Er kunnen maximaal twaalf studenten mee. Opgave vooraf is noodzakelijk en kan via info@gspweb.nl.

Andere activiteiten volgende week:
Biologisch diner met SMOG
Komende dinsdag wordt er - samen met het Studenten Milieu Overleg Groningen (SMOG) - op het GSp een biologisch diner bereid. Het SMOG organiseert maandelijks biologische lunches en wil daarmee meer aandacht aan duurzaamheid geven.
In aansluiting op dit diner kijken we naar de film Age of Stupid waarna we met de SMOG-leden in discussie gaan over duurzaamheid.
Opgave kan tot dinsdag 12.00 uur.
Dinsdag 25 mei - 18.30 uur – Kraneweg 33

Filmhuis met Up in the Air
Ryan Ryan Bingham (George Clooney) is een crisismanager die het heerlijk vindt om altijd onderweg te zijn. Wanneer zijn bedrijf gaat bezuinigen op het reiskostenbudget moet hij voor zijn baan vechten. Hij wordt verplicht meer tijd thuis door te brengen net als hij op het punt staat tien miljoen frequent-flyer-miles te bemachtigen. Tegelijkertijd heeft hij net de perfecte vrouw ontmoet, die even reislustig is als hij. Regisseur Jason Reitman (bekend van Juno) gooit met deze luchtige dramafilm wederom hoge ogen. Een score van 91% positieve reviews, een 7.9 op IMDb en een BAFTA voor beste script moeten genoeg zeggen.
Donderdag 27 mei – 20.15 uur – Kraneweg 33 – gratis toegang