Koning Drietand

R.O.O.T.Z. Groningen

Wil je getuigen maar je weet niet goed hoe? Weet je niet goed wat je moet zeggen als niet-christenen vragen stellen over het geloof en wil je dan het liefst overgaan op een ander onderwerp? Heb je zelf af en toe grote moeite met enige logica te vinden in het christelijke geloof? Of heb je gewoon hard behoefte aan een geloofsboost?

Dan is ROOTZ wat voor jou.
Wat is ROOTZ?
De focus ligt op het begrijpelijk uitleggen van het evangelie, waardoor de ander zelf de keuze heeft wat hij/zij ermee doet.

Wat houdt zo’n ROOTZ cursus in?

  • Van tevoren krijg je van ons het voorbereidingsmateriaal. Hierdoor kun je je goed voorbereiden om zo een gaaf weekend te beleven.
  • Een intensief en gezellig weekend waar je het eigen maakt door een grote verscheidenheid van interactieve workshops gebaseerd op de vier leerstijlen van Kolb. Uiteraard afgewisseld met de nodige ontspanning.
  • Een terugkomavond.

Wie geven het?
Trainers die door Centrum Dienstverlening Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) zijn gecertificeerd en tevens lid waren of zijn van ATV (Ernst) of GSV (Lennard en Frederik).

Waarom zou je het doen?
Uiteraard zijn er talloze conferentie die heel opbouwend zijn, maar ervaring leert dat er daarna niet heel veel mee wordt gedaan. Één van onze eerste deelnemers Lennard Gosker verwoorde het ongeveer als volgt:

“Ik vond Rootz een sterk project omdat het op zich weinig tijd kost en je veel leert over evangeliseren, theoretisch maar ook juist praktisch. Onder de Nederlandse studenten is er zoveel vraag naar het geloof en God. Als dienaar van God wil ik die mensen graag bereiken en zo'n project als Rootz geeft me daar de juiste handvatten voor.”
Lennard Gosker (GSV)

Verder heeft Ernst er het volgende over te zeggen:

“In gesprekken met niet-christenen over het geloof bleef ik vaak steken in de standaard seks/drugs/hel/homoseksualiteit onderwerpen. In deze gesprekken kan ik dankzij ROOTZ meer inhoud geven. Naast een gaaf weekend voor mijn geloof heb ik ROOTZ ook ervaren als een verrijking en een nuttige tool”
Ernst Wiskerke (ATV)

Voor wie?
Groningse studenten

Gegevens training:

  • Maximaal 16 deelnemers.
  • De kosten worden zo laag mogelijk gehouden doordat het in het ouderlijk huis van één van de trainers is. Je betaalt daarom alleen voor je eten en het cursusmateriaal. Er wordt wel voor je gekookt dus we doen niet aan corvee.
  • Datum 18-20 mei.

Voor meer informatie en/of om je aan te melden kun je de cursusleiders aanspreken of bellen/mailen. Aanmelden mag ook in dit topic.

Voor meer informatie over ROOTZ in het algemeen kijk op deze site:

We zien jullie daar,

Ernst,
Frederik en
Lennard

Aanradert!

Echt, mocht je om allerlei redenen denken dat je 'nog niet klaar bent' voor evangelisatie, of dat je 'niet de juiste persoon' bent, dan kan deze cursus je leren hoe onwaar dat is. Tegelijk krijg je een flinke dosis enthousiasme, en het is gewoon een heel leuk weekend.
Ook voor de mensen die na Bezinningsweekend meer willen, geef je op!

Ja het was echt heel erg vet. Dikke aanrader van mij ook dus.