- Martine H -

René Boomkens, hoogleraar sociale en cultuurfilosofie aan de RUG, gaat in debat met rector magnificus Frans Zwarts over internationalisering op de universiteit. In september verscheen Boomkens' boek Topkitsch and slow science. Hierin bekritiseert hij het steeds bedrijfsmatiger functioneren van universiteiten onder het mom van internationalisering. Zo zouden onder andere de academische vrijheid en de publieke rol van wetenschappers op het spel staan en komen de sociale en geesteswetenschappen in het gedrang.
Frans Zwarts is als beleidsmaker van de RUG direct betrokken bij internationalisering. Hij staat er om bekend een groot voorstander te zijn van een internationaal georiënteerde universiteit. Het beloofd kortom een spannend debat te worden!

Waar: Huis de Beurs (op de hoek van de vismarkt)
Wanneer: Maandag 27 oktober, aanvang 19:00 uur
Toegang: Gratis

Het debat is er één in de serie Over Onderwijs Gesproken (OOG), in samenwerking met de LSVb.

- Martine H - schreef: Het beloofd

Is het bij de LSVb en OOG nou academici?

Inhoudelijk gezien is de internationalisering van de RuG natuurlijk soms erg ver doorgetrokken. Docenten die verplicht worden tot in het Engels college geven zonder dat zij die taal afdoende beheersen zijn een vaak gezien verschijnsel. De RuG is vooral de universiteit voor het noorden van Nederland, waarom is die internationale hype nou zo nodig? Grootheidswaanzin?