Marte

Ha GSV,

Daar zijn we dan. Nieuw jaar, nieuwe commissieleden van deze oh zo mooie, intellectuele pijler vertegenwoordigende, commissie!
Na maandenlange voorbereiding, mogen wij met trots de allereerste lezing presteren:

beschrijving

Van tevoren is er de gelegenheid om samen naar het Martinikerkhof te gaan. Het verzamelpunt zal hiervoor om 19:15 bij soos zijn.

Tot dan!
De OV-cie

Ha GSV,

Dit is aanstaande donderdag al!

We zien u graag in groten getale aanwezig op soos en voorafgaand bij de herdenking. Wellicht kunnen we met elkaar de intellectuele pijler weer in ere herstellen.

Tot donderdag,
de OV-cie

Ha GSV,

Morgen zal de lezing van dhr. Povel om 20:30 plaatsvinden op onze mooie sociëteit.

Michaël Povel is in 1941 geboren in Amsterdam en had een Joodse moeder en een niet-Joodse vader. Zijn ouders zijn in 1933 naar Nederland gekomen en ook zijn grootmoeder is na de Kristallnacht in 1938 naar Nederland gevlucht.
Tijdens de Duitse inval op 10 mei 1940 is dhr. Povel zijn vader betrokken geweest bij de slag om de Grebbeberg en ontsnapte daar aan de dood.
Daarna heeft zijn vader in juli 1942 tot twee keer toe geprobeerd om dhr. Povel zijn oma te bevrijden van de deportaties, de tweede keer lukte dit hem niet.
In 1944 op 1945 was de beruchte hongerwinter die zijn ouders zo verzwakt maakten dat ze de steile trap van de woning bijna niet meer op konden komen.

Michaël Povel is een - gemotiveerd door 'dat nooit meer'- gastspreker bij het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden en wil graag zijn verhaal bij ons komen vertellen.

Wij hopen er samen met u en met dhr. Povel een bijzondere en waardevolle avond van te maken!

Graag zien wij u:
19:15 op soos (verzamelpunt), om samen naar de herdenking bij het Martinikerkhof te gaan
20:30 op soos om naar de lezing van dhr. Povel te luisteren

Tot morgen!