GSp

Volgende week beginnen er weer nieuwe cursussen op het GSp. Opgave kan via de (Activiteiten > > Opgaveformulier), of direct .

DINSDAG

“Goeie vraag…!” 6 weken op dinsdag, vanaf 27 oktober
Wegens succes geprolongeerd: samen met de christelijke studentenverenigingen houden we een cursus van zes avonden, waarbij we steeds uitgaan van een concrete vraag over geloof en leven, zoals: Waar laat God zich vinden? Wat is de zin van het leven? Juist de uitwisseling van verschillende visies zal centraal staan.

Door Ton Huttenga, vrijgemaakt gereformeerd studentenpredikant en Tiemo Meijlink, studentenpastor GSp
20.00 - 22.00 uur. bijdrage: € 15,-

"Kaarten op tafel!" 5 weken op dinsdag, vanaf 27 oktober
We gaan met elkaar in gesprek over wie we zijn, hoe we in het leven staan en wat daarin voor ons belangrijk is. We leggen om zo te zeggen onze kaarten op tafel. Dat doen we ook letterlijk: aan de hand van een kaartspel over persoonlijke groei en geloof beantwoorden we vragen, soms met woorden, soms met beelden, waardoor we onszelf en elkaar beter leren kennen. Deze groep is bedoeld voor mensen die willen reflecteren op hun denkbeelden, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen.

Door Anja Diesemer, studentenpastor GSp
20.00 - 22.00 uur. bijdrage: € 12,50


WOENSDAG

"Lachen met God" 4 weken op woensdag, vanaf 28 oktober
Een cartoon over Mohammed is goed voor flinke rellen Bij al te veel humor over het geloof klinkt al gauw de oproep om het wetsartikel over godslastering eens flink af te stoffen. Gelovigen laten niet met zich spotten! Maar… is er dan helemaal geen positieve rol voor humor in religies? Natuurlijk wel! Met behulp van spotprenten, grappen en grollen en verhalen uit de bijbel proberen we met elkaar de functie en plaats van humor in het religieuze te ontdekken.

Geert Brüsewitz, studentenpastor GSp
20.00 - 22.00 uur. bijdrage: € 10,-

"Mindfulness" 6 weken op woensdag, vanaf 28 oktober
Deze cursus is volgeboekt! meld je evt. aan voor de wachtlijst.
Mindfulness is gebaseerd op een boeddhistische meditatievorm waarbij het herkennen en erkennen van wat zich in of aan je voordoet, centraal staat. We observeren onze ervaringen zonder direct over te gaan tot het beoordelen of rationeel analyseren van wat wordt waargenomen.
Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen als zit-, loop- en ligmeditatie maar ook informele oefeningen krijgen aandacht. De cursus is bedoeld als een kennismaking met een meditatietechniek om deze zelfstandig te leren gebruiken gebruiken.

Kees Hemerik, begeleider bij het Vipassana Meditatie Centrum te Groningen
20.00 - 22.00 uur. bijdrage: € 15,- max. aantal deelnemers: vijftien

DONDERDAG

"Waan, zin en wijsheid" 4 weken op donderdag, vanaf 29 oktober
Religie is een bron van vertrouwen en hoop, maar kan ook angst en onvrijheid teweegbrengen. Geloven kan de persoonlijke ontwikkeling stimuleren en verrijken, maar werkt soms ook remmend. Waarom zouden mensen ‘aan God doen’? Freud beschouwde religiositeit als projectie en illusie, een vals houvast. Andere visies stellen juist dat religie ons leven verrijkt en verdiept. Hoe werkt dit thema door in ons eigen levensverhaal? We gaan in gesprek met elkaar op het spannende raakvlak van psychologie en religie.

Matty Metzlar, studentenpastor GSp
20.00 - 22.00 uur. bijdrage: € 10,-