Nynke de Graaf

HOST is dringend op zoek naar hulp!

HOST-IFES Groningen is een door christelijke studenten gerunde stichting die internationale studenten een “thuis weg van thuis” wil bieden door elke vrijdagavond een activiteit te organiseren en twee keer per jaar een weekendje weg te gaan, en maakt deel uit van O.C.S.G. en SKLO.

Wegens uitval van een bestuurslid is HOST dringend op zoek naar minimaal één extra bestuurslid. Op dit moment draaien wij namelijk een 5-mans bestuur met maar 3 mensen waaronder 2 internationals. Het is van groot belang voor het voortbestaan van de stichting dat er iemand die de Nederlandse taal beheerst bij komt, die een bestuursfunctie waarbij dit nodig is op zich kan nemen. Concreet zijn we op zoek naar een extern coördinator en/of penningmeester, maar andere hulp bij het organiseren van de avonden zou ook ontzettend welkom zijn!

Voor meer informatie over waarom je een bestuursjaar bij HOST zou moeten willen doen, de vacatures en contactinformatie, zie: https://tinyurl.com/qrbt5jy of hier beneden. Voor meer informatie over HOST in het algemeen kun je een kijkje nemen op onze website: http://hostgroningen.nl of onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/hostifesgroningen. Voel je ook van harte welkom om gewoon eens langs te komen op vrijdagavond in het SKLO-pand aan de Kraneweg 33!

Namens het HOST-IFES Groningen Bestuur 2019/2020,
Nynke de Graaf
voorzitter/penningmeester/extern coördinator

beschrijving

Internationale christelijke studentenvereniging* HOST-IFES is met spoed op zoek naar een extern coördinator en/of penningmeester voor het jaar 2019/2020!

Organiseer op vrijdagavond activiteiten met de missie "to create a home away from home for international students". Werk samen met O.C.S.G., SKLO en internationale verenigingen en doe zo leerzame, relatief informele bestuurservaring op. Goed te combineren met fulltime studie en lidmaatschap van een andere vereniging. Belangrijk is affiniteit met internationals, met verschillende culturen willen samenwerken en de missie van HOST steunen. Het is niet erg als je nog nooit bij HOST bent geweest voor je solliciteert.

Waarom zou je een bestuursjaar bij HOST doen?
• Je betekent enorm veel voor internationals
• Waardevolle contacten opbouwen over de hele wereld
• Een van de meest leerzame ervaringen
• Gezellige en interessante vrijdagavonden
• Ontspannen, informeel bestuur (zonder HV’s en bestuurspakken)
• Prima te combineren met fulltime studie
• Mooi op je CV en goed voor je Engels
• Constitutieborrels (als je zin hebt)
• Waarschijnlijk 1 maand bestuursbeurs via SKLO
• Leuk takenpakket (zie hieronder)

Wat doe je als bestuur van HOST?
Het grootste deel doe je samen, los van je bestuursfunctie. Iedere vrijdagavond van 19.00 tot 00.00 is er een HOST-activiteit, die iemand uit het bestuur organiseert of coördineert. Activiteiten zijn vaak in het SKLO-pand (Kraneweg 33). Ongeveer de helft van de avonden is inhoudelijk met een levensbeschouwelijk of cultureel thema. De andere helft is meer gericht op gezelligheid en persoonlijk contact.

Wat doet de extern coördinator?

 • Is Nederlandstalig
 • Vergadert om de week met de externi van OCSG-verenigingen
 • Bezoekt de meeste constitutieborrels
 • Aanspreekpunt voor Nederlandse organisaties (o.a. SKLO-locatie)
 • Beantwoordt Nederlandse e-mails in het Nederlands
 • Neemt initiatief tot activiteiten met Nederlandse organisaties

Wat doet de penningmeester?

 • Is Nederlandstalig
 • Houdt de financiën bij
 • Beheert de bankrekening
 • Coördineert fondsenwerving
 • Vergadert paar keer per jaar met SKLO-besturen
 • Vraagt subsidies aan bij de RUG en het SKLO

Interesse, vragen of enthousiast? App Nynke, extern coördinator/penningmeester (06-30877720) of stuur ons een mail (hostifes@gmail.com). Ook als je niet in het bestuur wil, maar wel wil helpen bij bijvoorbeeld de organisatie van de vrijdagavonden of de weekenden die we twee keer per jaar organiseren horen we graag van je!

*officieel een stichting met een christelijk karakter voor internationale en Nederlandse studenten die open staat voor alle culturen en levensbeschouwingen

beschrijving

Nynke de Graaf

BUMP!

Edit: denk hier vooral over na, kan goed naast je studie! Mocht je bij bestuur aan een Senaat denken, zo veel tijd kost het echt niet. Zelfs als je een keertje een avond zou willen organiseren zouden we daar al heel blij mee zijn! De voertaal is Engels, maar los daarvan heb je veel vrijheid in het verzinnen van thema's en invulling. Je Engels hoeft ook niet perfect te zijn, Eva kan hiervan getuigen. Verder ben ik vanavond bij Diesconcert en daarna nog even op soos, dus schiet me vooral aan als je ideeën/vragen hebt!

Nynke de Graaf

Bump!
Nieuw semester, nieuwe kansen! Mochten we na de kerstvakantie nog geen mensen gevonden hebben, dan zijn we wegens het gebrek aan bestuursleden en hulp genoodzaakt om minder activiteiten te gaan organiseren, en dat zou erg jammer zijn. Proefdraaien kan gewoon, eenmalig iets organiseren ook. Denk erover na en schroom niet om me dingen te vragen o.i.d..

Ha GSV!

Komende vrijdag viert Host haar 25e verjaardag. Voor deze avond zijn wij eigenlijk nog op zoek naar een paar helpende handjes. Mensen die het niet erg vinden om wat dingen klaar te zetten, de zaal een beetje aan te kleden, etc.

Daarnaast zal er veel ruimte zijn om zelf van de avond te genieten. Een ideaal moment om internationals te leren kennen en meer te leren over andere landen en culturen.

De avond begint om 19:30 en is in het SKLO pand, Kraneweg 33. Als je zin hebt om de avond te helpen of om een deel van de avond te helpen, stuur mij even een appje(0683039235) of spreek me even aan op soos donderdag :)

Groetjes,

Maarten Hoving

Nynke de Graaf

Zoals u kunt zien is het lege plekje in ons bestuur inmiddels gevuld. Blij mee!

Gefeli