Nynke de Graaf

HOST is dringend op zoek naar hulp!

HOST-IFES Groningen is een door christelijke studenten gerunde stichting die internationale studenten een “thuis weg van thuis” wil bieden door elke vrijdagavond een activiteit te organiseren en twee keer per jaar een weekendje weg te gaan, en maakt deel uit van O.C.S.G. en SKLO.

Wegens uitval van een bestuurslid is HOST dringend op zoek naar minimaal één extra bestuurslid. Op dit moment draaien wij namelijk een 5-mans bestuur met maar 3 mensen waaronder 2 internationals. Het is van groot belang voor het voortbestaan van de stichting dat er iemand die de Nederlandse taal beheerst bij komt, die een bestuursfunctie waarbij dit nodig is op zich kan nemen. Concreet zijn we op zoek naar een extern coördinator en/of penningmeester, maar andere hulp bij het organiseren van de avonden zou ook ontzettend welkom zijn!

Voor meer informatie over waarom je een bestuursjaar bij HOST zou moeten willen doen, de vacatures en contactinformatie, zie: https://tinyurl.com/qrbt5jy of hier beneden. Voor meer informatie over HOST in het algemeen kun je een kijkje nemen op onze website: http://hostgroningen.nl of onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/hostifesgroningen. Voel je ook van harte welkom om gewoon eens langs te komen op vrijdagavond in het SKLO-pand aan de Kraneweg 33!

Namens het HOST-IFES Groningen Bestuur 2019/2020,
Nynke de Graaf
voorzitter/penningmeester/extern coördinator

beschrijving

Internationale christelijke studentenvereniging* HOST-IFES is met spoed op zoek naar een extern coördinator en/of penningmeester voor het jaar 2019/2020!

Organiseer op vrijdagavond activiteiten met de missie "to create a home away from home for international students". Werk samen met O.C.S.G., SKLO en internationale verenigingen en doe zo leerzame, relatief informele bestuurservaring op. Goed te combineren met fulltime studie en lidmaatschap van een andere vereniging. Belangrijk is affiniteit met internationals, met verschillende culturen willen samenwerken en de missie van HOST steunen. Het is niet erg als je nog nooit bij HOST bent geweest voor je solliciteert.

Waarom zou je een bestuursjaar bij HOST doen?
• Je betekent enorm veel voor internationals
• Waardevolle contacten opbouwen over de hele wereld
• Een van de meest leerzame ervaringen
• Gezellige en interessante vrijdagavonden
• Ontspannen, informeel bestuur (zonder HV’s en bestuurspakken)
• Prima te combineren met fulltime studie
• Mooi op je CV en goed voor je Engels
• Constitutieborrels (als je zin hebt)
• Waarschijnlijk 1 maand bestuursbeurs via SKLO
• Leuk takenpakket (zie hieronder)

Wat doe je als bestuur van HOST?
Het grootste deel doe je samen, los van je bestuursfunctie. Iedere vrijdagavond van 19.00 tot 00.00 is er een HOST-activiteit, die iemand uit het bestuur organiseert of coördineert. Activiteiten zijn vaak in het SKLO-pand (Kraneweg 33). Ongeveer de helft van de avonden is inhoudelijk met een levensbeschouwelijk of cultureel thema. De andere helft is meer gericht op gezelligheid en persoonlijk contact.

Wat doet de extern coördinator?

 • Is Nederlandstalig
 • Vergadert om de week met de externi van OCSG-verenigingen
 • Bezoekt de meeste constitutieborrels
 • Aanspreekpunt voor Nederlandse organisaties (o.a. SKLO-locatie)
 • Beantwoordt Nederlandse e-mails in het Nederlands
 • Neemt initiatief tot activiteiten met Nederlandse organisaties

Wat doet de penningmeester?

 • Is Nederlandstalig
 • Houdt de financiën bij
 • Beheert de bankrekening
 • Coördineert fondsenwerving
 • Vergadert paar keer per jaar met SKLO-besturen
 • Vraagt subsidies aan bij de RUG en het SKLO

Interesse, vragen of enthousiast? App Nynke, extern coördinator/penningmeester (06-30877720) of stuur ons een mail (hostifes@gmail.com). Ook als je niet in het bestuur wil, maar wel wil helpen bij bijvoorbeeld de organisatie van de vrijdagavonden of de weekenden die we twee keer per jaar organiseren horen we graag van je!

*officieel een stichting met een christelijk karakter voor internationale en Nederlandse studenten die open staat voor alle culturen en levensbeschouwingen

beschrijving

Nynke de Graaf

BUMP!

Edit: denk hier vooral over na, kan goed naast je studie! Mocht je bij bestuur aan een Senaat denken, zo veel tijd kost het echt niet. Zelfs als je een keertje een avond zou willen organiseren zouden we daar al heel blij mee zijn! De voertaal is Engels, maar los daarvan heb je veel vrijheid in het verzinnen van thema's en invulling. Je Engels hoeft ook niet perfect te zijn, Eva kan hiervan getuigen. Verder ben ik vanavond bij Diesconcert en daarna nog even op soos, dus schiet me vooral aan als je ideeën/vragen hebt!

Nynke de Graaf

Bump!
Nieuw semester, nieuwe kansen! Mochten we na de kerstvakantie nog geen mensen gevonden hebben, dan zijn we wegens het gebrek aan bestuursleden en hulp genoodzaakt om minder activiteiten te gaan organiseren, en dat zou erg jammer zijn. Proefdraaien kan gewoon, eenmalig iets organiseren ook. Denk erover na en schroom niet om me dingen te vragen o.i.d..

Ha GSV!

Komende vrijdag viert Host haar 25e verjaardag. Voor deze avond zijn wij eigenlijk nog op zoek naar een paar helpende handjes. Mensen die het niet erg vinden om wat dingen klaar te zetten, de zaal een beetje aan te kleden, etc.

Daarnaast zal er veel ruimte zijn om zelf van de avond te genieten. Een ideaal moment om internationals te leren kennen en meer te leren over andere landen en culturen.

De avond begint om 19:30 en is in het SKLO pand, Kraneweg 33. Als je zin hebt om de avond te helpen of om een deel van de avond te helpen, stuur mij even een appje(0683039235) of spreek me even aan op soos donderdag :)

Groetjes,

Maarten Hoving

Nynke de Graaf

Zoals u kunt zien is het lege plekje in ons bestuur inmiddels gevuld. Blij mee!

Rick Antuma

Gefeli

Sollicitaties HOST-bestuur 2020-2021
Organiseer op vrijdagavond activiteiten met de missie to create a home away from home for international students. Werk samen met O.C.S.G., SKLO en internationale verenigingen en doe zo leerzame, relatief informele bestuurservaring op. Goed te combineren met fulltime studie en lidmaatschap van een andere vereniging. Belangrijk is affiniteit met internationals, met verschillende culturen willen samenwerken en de missie van HOST steunen. Het is niet erg als je nog nooit bij HOST bent geweest voor je solliciteert. Interesse of vragen? App Maarten, external coordinator
(+31683039235) of stuur ons een mail (hostifes@gmail.com). Enthousiast?Mail je motivatiebrief naar hostifes@gmail.com. Je kunt solliciteren tot 1 mei.

Wat is HOST?
De afkorting HOST staat voor "Hospitality for Overseas STudents". Ons doel is om een ‘home away from home’ te creëren voor internationale studenten in Groningen. De meeste studenten die langskomen zijn momenteel christelijk, maar iedereen is welkom. De sfeer bij HOST is ontspannen, informeel en uitnodigend. We zoeken naar diepgang. Zo gaan we ook open gesprekken aan over geloof en levensbeschouwing om ons geloof te delen met niet-christelijke studenten en daarnaast willen we hen een plek bieden om langdurige vriendschappen te smeden.

HOST is sinds eind 2018 officieel een stichting, wat ook betekent dat we geen leden hebben. Mensen zijn altijd welkom, maar niet verplicht deel te nemen aan de activiteiten. Er zijn dus ook geen commissies, alleen een bestuur. De groep bezoekers is erg dynamisch. Er zijn ook tientallen studenten die gewoon eens of een paar keer per jaar komen aanwaaien. Dat past bij het karakter van HOST: gastvrijheid staat voorop. We verwelkomen wekelijks nieuwe gezichten. Voor jou als Nederlandse student geldt dus ook: het is prima als je zomaar eenmalig langskomt op vrijdagavond! Al heb je geen interesse in het bestuur, kom gewoon eens kijken in de internationale studentenwereld.

Waarom zou je een bestuursjaar bij HOST doen?
● Je betekent enorm veel voor internationals die hier nieuw zijn en hun plekje misschien nog niet gevonden hebben
● Je bouwt waardevolle contacten op over de hele wereld
● Het is een van de meest leerzame ervaringen
● Je kunt gezellige en interessante vrijdagavonden organiseren en bijwonen
● Het is een ontspannen, informeel bestuur
● Je leert samenwerken met mensen van andere culturen en achtergronden
● Het is prima te combineren met fulltime studie
● Het staat mooi op je CV en is goed voor je Engels
● Je mag naar constitutieborrels (als je zin hebt om te gaan) en daar je netwerk uitbreiden
● Je krijgt een kleine bestuursbeurs via SKLO
● Het biedt je een interessant en dynamisch takenpakket

Wat doe je als bestuur van HOST?
Het grootste deel doe je samen, los van je bestuursfunctie. Iedere vrijdagavond van 19.30 tot 23:30 is er een HOST-activiteit, die iemand uit het bestuur organiseert of coördineert. Activiteiten zijn meestal in het SKLO-pand (Kraneweg 33). Ongeveer de helft van de avonden is inhoudelijk met een levensbeschouwelijk of cultureel thema. De andere helft is meer gericht op gezelligheid en persoonlijk contact. Je kunt veel creativiteit kwijt in de activiteiten die je organiseert.

Tijdens de activiteiten ben je er als bestuur alert op dat iedereen betrokken wordt en dat nieuwe mensen opgevangen worden. Ook help je internationale studenten om hun weg te vinden naar dingen als internationale kerken in Groningen of initiatieven zoals International Student Alpha. HOST is deel van O.C.S.G. (met alle christelijke studentenverenigingen van Groningen) en SKLO (de studentenkoepel voor levensbeschouwelijke organisaties). Zo vormt HOST een brug tussen de Nederlandse en de internationale studenten cultuur. Daarnaast heeft HOST een unieke positie tussen kerken, (studenten)verenigingen en andere organisaties.

Hoeveel tijd kost het?
Het kost zo’n drie uur per week om te vergaderen en daarnaast drie uur per week om je individuele (bestuurs)taken uit te voeren. Verder probeer je vrijdagavond aanwezig te zijn, maar dit kan ook afgewisseld worden omdat er in principe op de vrijdagavond maar twee van de vijf bestuursleden
aanwezig hoeven te zijn.

Je bent relatief veel hands-on bezig, doordat je zelf alle activiteiten organiseert. Daarnaast is het dankbaar werk omdat je dicht bij de mensen staat voor wie je het doet. Je leert veel mensen kennen en dit is ontzettend leuk.

Is het gek om bestuur te zijn van een club waar je nieuw bent?
In het begin voelt het misschien een beetje onwennig. Gezichten en namen leren kennen kost een paar weken, maar het geeft ook energie omdat je er ontzettend veel dankbaarheid en gezelligheid voor terug krijgt. Daarnaast is het natuurlijk een hartstikke leerzame ervaring, niet alleen voor nu maar ook voor je toekomst! Je spreekt mensen van over de hele wereld en je verzorgt voor sommige internationals de enige echt gezellige avond van hun week. Ook bouw je een netwerk op van mensen met verschillende studies, uit verschillende landen, met verschillende perspectieven. HOST heeft ook veel minder tradities dan bijvoorbeeld de GSV, wat het makkelijk maakt om snel te integreren binnen de vereniging.

Meer weten?
Kijk voor sfeerimpressies en informatie over HOST als organisatie op www.hostgroningen.nl of onze Instagram (https://www.instagram.com/hostifes/) en like de Facebookpagina (www.facebook.com/hostifesgroningen/) om elke week te zien welke activiteit er is op vrijdag. Voor meer informatie over de verschillende functies binnen het bestuur en overige informatie, klik hier.

Wil jij deel zijn van het nieuwe HOST-bestuur? Stuur dan voor 1 mei een motivatiebrief naar hostifes@gmail.com, dan nodigen wij je uit voor een gesprek!

Hartelijke groet namens het HOST-bestuur 2019/2020,

Maarten Hoving

Ha GSV,

Hierbij nog een reminder. Denk hier alsjeblieft over na en stuur me gerust een appje of bel me als je vragen hebt.

Met vriendelijke groet,

Maarten Hoving
0683039235

Hoi allemaal!

De vacature is met twee weken verlengd, dit betekent dat u kunt solliciteren tot 16 mei.

Groetjes,

Maarten

HOST-IFES zoekt nieuwe bestuursleden!

HOST-IFES Groningen is een, door christelijke studenten gerunde, stichting die internationale studenten een “thuis weg van thuis” wil bieden. Om HOST ook volgend jaar weer een succes te laten zijn, zijn wij op zoek naar nog extra sollicitaties voor een functie als voorzitter, penningmeester, extern coördinator, Intern coördinator en event coördinator.
Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen: hostifes@gmail.com

Voor een goed wervingsproces, heeft het HOST-bestuur hierom een exclusieve reeks met video's gemaakt voor alle (potentieel) geïnsteresseerden. Je vindt de video's hier: https://www.youtube.com/playlist?list=PLPciDBpTVmJtK3B8m2Vq3dZfD1oSA6Pv6