Senaat

Nationale Gebedsdag 2009 in Groningen

Op zaterdag 17 januari 2009 vindt in de Martinikerk te Groningen de Nationale Gebedsdag plaats. Ieder jaar vormt deze dag weer een indrukwekkende manifestatie van geestelijke eenheid.

We willen als christenen vanuit verschillende kerken deze dag samenkomen om aan het begin van het nieuwe jaar te bidden voor onze stad, ons land en de wereld. Een gebedsdag met volop aandacht voor aanbidding, verootmoediging, dankzegging en voorbede. De Nationale Gebedsdag met als thema ‘Eén in Gods hand” vormt de start van de Week van Gebed die van 18 - 24 januari plaatsvindt Naast toespraken van o.a Sieds de Jong zal er veel samen worden gezongen, begeleidt zowel door gospelkoor Jizrahja als het Martinikerkorgel.

De dag wordt in de Martinikerk gehouden van 10.30-16.00 uur.

Gelijktijdig wordt een gebedsdag voor kinderen (6-12 jaar) gehouden, in de Jeruzalemkerk. Voor beide is de toegang gratis.

Voor studenten zal een speciale avond van gebed worden georganiseerd.

Kijk voor meer info onder “Groningen” op: www.nationalegebedsdag.nl en www.prayernight.nl

Organisatie

De Nationale Gebedsdag wordt dit jaar voor de 7de keer in Groningen georganiseerd door de plaatselijke kerken, ondersteunt door een groot aantal landelijke christelijke organisaties samenwerkend in de Evangelische Alliantie. Meer info over de Nationale Gebedsdag in Groningen kunt u vinden op www.nationalegebedsdag.nl Groningen of bel Cor Snieder tel 050-5497754

Week van Gebed
Aansluitend aan de Nationale Gebedsdag zijn er de internationale “Week van Gebed” en “Week van gebed voor de eenheid van de christenen“ Deze gebedsweken worden dit jaar gezamenlijk gehouden met, namelijk van 18 - 24 januari 2009..

In Groningen zal er op zondag 18de jan. speciale aandacht aan worden besteed in diverse gezamenlijke en eigen bijeenkomsten. Gedurende de week van maandag 19 jan. t/m zaterdag 24 jan. zullen er ’s avonds van 19.30 uur tot ca 20.45 gezamenlijke bijeenkomsten zijn op diverse locaties in de stad.

We hopen u allen te mogen begroeten zowel op de Nationale Gebedsdag als gedurende de Week van Gebed.

Voor meer info: www.weekvangebed.nl > Bijeenkomsten > Groningen

Ook kunt u contact opnemen met:

Antje Oosterhof tel: 050-5798607 of Gerard Lof tel: 050-3145003