GSp

Introductieweken GSp, van 12 t/m 20 januari. Op deze dagen zullen er een aantal laagdrempelige activiteiten worden aangeboden die ook los van elkaar te bezoeken zijn

Utopia:
Samen op zoek naar de ideale wereld

Dinsdag 12 januari 19.00: Workshop ‘Clash of Civilizations’ Iedereen heeft zijn eigen ideale wereld met daarin zijn eigen rollen en gewoontes. Hoe zou het zijn om een tijdje te leven in een totaal andere wereld, een wereld die verschilt van jou eigen wereld? Met de workshop ‘Clash of Civilizations’ ga je ervaren hoe het is om om te gaan met verschillende culturen. De deelnemers worden opgedeeld in twee groepen en elke groep maakt zich een andere cultuur eigen. Vervolgens sturen ze verkenners naar de andere groep om hun cultuur te doorgronden. Uiteindelijk komen de groepen weer bij elkaar en volgt een verhelderende ontknoping.
De workshop wordt gegeven door mensen van Oikos Xplore.
Graag van tevoren opgeven, uiterlijk maandag 11 januari voor 15.00, via: info@gspweb.nl of 050-3129926

Woensdag 13 januari 19.00 : Rondleiding moskee Selwerd
Heb jij altijd al eens in een moskee willen kijken? Dan is nu je kans! We bezoeken met z’n allen de moskee in Selwerd en krijgen een rondleiding.
We verzamelen om 19.00 voor het GSp-pand en gaan dan gezamenlijk naar de moskee. Denk aan het kledingvoorschrift: draag geen hele strakke of hele korte kleren.
Graag van tevoren opgeven, uiterlijk dinsdag 12 januari voor 15.00, via: info@gspweb.nl of 050-3129926

Donderdag 14 januari 20.00: Nieuwjaarsborrel
Op donderdag 14 januari is vanaf 20.00 uur de Nieuwjaarsborrel van het GSp! Een gezellige avond om bij te kletsen na de vakantie of om andere GSp’ers beter te leren kennen. Dit jaar met een speciaal thema: ‘multiculti’.

Maandag 18 januari 20.00 : Debatavond: Het nut van geloof
Tijdens deze avond zal er op het scherpst van de snede gediscussieerd worden over het onderwerp ‘geloven’. Aangezien dit onderwerp hemelsbreed is, is ervoor gekozen hier een aantal spitsige thema’s uit te halen. Thema’s waar je aan kunt denken zijn: Wat voor idealen heeft de Bijbel ons gebracht? In hoeverre verschilt het Bijbelse ideaal van het ideaal van een ongelovige? Wat is het nut van geloven?

Dinsdag 19 januari 18.30 : Multicultureel diner

Dinsdag 19 januari 20:00 : Idealen in uitvoering
Deze avond zal een interactieve avond worden, voor iedereen die op zoek is naar verdieping. Tijdens de avond zullen wij proberen te ontdekken hoe voor ons de ideale wereld eruit ziet. We doen dit aan de hand van artikelen uit kranten en tijdschriften. Na de tijd kun je, zoals altijd, nog even gezellig wat drinken aan de bar in het pand.

Woensdag 20 januari 20:00 : Filmavond met ‘Gattaca’
Deze avond is er de kans om eens lekker achterover te gaan zitten en te kijken naar een film. De titel van de film is ‘Gattaca’.
In de nabije toekomst van 'Gattaca' bepaalt je DNA je toekomst. Wat voor carrière je moet nastreven, wat voor levenspartner je moet zoeken; alles is bekend na één hielprik. Een duidelijke en efficiënte maatschappij waar ieders talenten maximaal benut worden. Maar deze utopische wereld voldoet niet voor Vincent, die koste wat het kost astronaut wil worden. Een ijzersterke film over wat je zou worden, en wat je kan worden. Met Ethan Hawke, Jude Law en Uma Thurman.

Donderdag 21 januari 20.00 : Spelletjesavond
Tijdens deze avond staat de gezelligheid centraal. De spelletjesavond is een unieke kans om het GSp op een informele manier beter te leren kennen. Verover jij samen met ons de wereld met een spelletje Risk of leer jij ons liever kennen tijdens een potje Pokeren? Tijdens deze avond kan het allemaal!

Eten op het pand- elke dinsdag en woensdag 18.30
Elke dinsdag en woensdag kun je om 18.30 uur heerlijk, gezond en goedkoop eten op het GSp-pand. Handig, want je hoeft niet zelf te koken en het is ook nog eens erg gezellig!
Let vooral op dinsdag 19 januari, want dan houden we een speciaal ‘multicultureel diner’! Het eten kost maximaal €3,-.
Opgeven graag voor 12.00 uur via de lijst op het pand, per email info@gspweb.nl of telefonisch 050 312 99 26