Matthias

Ha GSV,

OVcie 2024 staat, voordat het officieel ingeslagen is, alvast op om, zoals in 2014 door middel van een voorstel besloten is, uw mening te peilen over de onderwerpen voor lezingen. Aankomend jaar zijn we als OV-cie enthousiast om weer een aantal interessante lezingen te organiseren, maar daarvoor hebben we uw hulp nodig!
Heeft u ooit de intentie gehad om een TED-talk te geven maar was het net te spannend? Dan laat je het iemand anders toch doen? Waar zou u graag een lezing over willen? Waar ligt uw passie? Waar ligt uw interesse? Deel het met ons, en wellicht kunnen we het verrijken van uw kennis faciliteren komend jaar.
Via deze link kunt u op een aantal door ons bedachte onderwerpen stemmen en zelf suggesties doen!
Nog geen minuutje werk en we zouden het enorm waarderen als u het invult! Als er voor donderdag al genoeg respons is, kunnen de resultaten zelfs gepresenteerd worden.

Alvast bedankt,

Namens de OV-cie 2024

Wilmar Beute
Matthias Drijfhout
Maarten van der Es
Christiaan Haan
Ruben Oosterhuis

Ha amice Drijfhout,

U bent natuurlijk op hoogte van de reglementen en weet dat de resultaten van de enquête op komende HV gepresenteerd dienen te worden. Bent u dit wel van plan, als voorvechter van de structuur die onze vereniging en HV kent?

Ik zie uit naar uw reactie,

Thomas

Ha amice ten Napel,

Wat mooi om te horen dat er nog iemand op de hoogte is van de besluiten der GSV.
We hebben het op BK er net over dat de kritische GSV op het forum, tegenover de VGSE (en Senaat) een beetje is weggezakt. Fijn om te zien dat het bij de ouderejaars er nog in zit!
Om uw vraag te beantwoorden; er is overlegd en bij voldoende respons zal er zeker een korte presentatie zijn, mits de tijd het toelaat.

Ik hoop ook u dan te woord te kunnen staan, voordat u uitgepedeld wordt.

Immer amicaal,

Matthias Drijfhout

ChristiaanHaan

Ha GSV,

De eerste OV-lezing van het jaar komt eraan!

Mogelijk hebt u de poster al zien hangen op soos gister, maar op donderdag 11 April zal dr. Michiel Köhne iets komen vertellen over klimaatactivisme. Erg interessant!

Zien wij u donderdag 11 April voor soos bij de OV-lezing? U bent vanaf 20:00 hartstikke welkom!

Tot 11 April!

Namens de OV-cie 2024

Wilmar Beute
Matthias Drijfhout
Maarten van der Es
Christiaan Haan
Ruben Oosterhuis
beschrijving

Ha GSV,

Bent u er allemaal bij komende donderdag? Eet gezellig met mede-GSV'ers of studiegenoten, of breng uw OCSG-date mee naar de lezing om hem/haar goed te leren kennen! We willen u vragen om er stipt 20:00 (dus het liefst eerder) te zijn, de spreker moet namelijk nog op tijd een trein terug naar het zuiden kunnen nemen. Hieronder alvast een kleine 'teaser' van wat u donderdag kunt verwachten:

Protesten over het klimaatbeleid heeft activisme in Nederland voor het eerst sinds de jaren 80 weer groot gemaakt. Extinction Rebellion heeft daar met zijn controversiële acties een belangrijke rol in gespeeld. Hierbij maken ze gebruik van een maatschappelijke beweging die in Engeland is bedacht en die bewust zo is opgezet dat die op allerlei manieren schaalbaar is en gekopieerd kan worden. Hierbij horen, naast de burgerlijke ongehoorzaamheid, specifieke vormen van framing, besluitvorming, een regeneratieve cultuur, en een expliciete vraag om klimaatrechtvaardigheid. Een belangrijk kenmerk van deze beweging is bovendien dat ze geen voorkeur uitspreekt in het debat over hoe dat klimaatbeleid eruit zou moeten zien, maar een burgerberaad eist dat daarover beslist. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de anti-kernenergie beweging die zichzelf ziet als onderdeel van de klimaatbeweging en beargumenteert dat specifiek het investeren in kernenergie slecht is voor het klimaat. Ook binnen universiteiten maakt de klimaatbeweging veel los. Kan dat eigenlijk wel, wetenschap combineren met activisme?

Kom voorbereid en kritisch naar de lezing, u bent dan al op soos dus hoeft u ook niet meer te fietsen.

met amicale groet,

OVcie 2024

Morgen 19:45 op soos!
beschrijving