Grietje_Eva

Uitnodiging Symposium VGSU 2020

Voorkant poster

‘’Even a genius cannot completely resist his Zeitgeist, the spirit of his time.’’
- Viktor E. Franklin

Waarde broeder- en zusterverenigingen,

Ter ere van haar veertiende lustrum organiseert de VGSU een symposium. Deze dag zal bestaan uit lezingen, workshops en een forum. Ook u bent van harte uitgenodigd voor dit symposium en in deze brief kunt u daar meer informatie over vinden.

Van feit, naar nieuws, naar geschiedenis
Het thema van het symposium is ‘Van feit, naar nieuws naar geschiedenis’ - dit kunt u op de poster terugvinden. Tijdens het symposium zullen we nadenken over de vraag hoe mensen de tijd waarin zij leven beleven en hoe dat invloed heeft op de toekomst. Zo zal er een openingslezing gegeven worden door Paul Dekker (SCP) over hoe mensen de huidige Nederlandse samenleving waarnemen over de afgelopen periode. Hierna zal het Nationaal Archief een lezing geven over waarde en selectie. Na de lezingen gaan we uiteen in kleinere groepen voor workshops die gegeven worden door reünisten
van de VGSU. We eindigen met een forum waar experts hun mening zullen geven en discussiëren over stellingen (die u ook tijdens het symposium kunt inzenden!).

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats op 29 februari 2020 in buurtcentrum de Weide Wereld (Teunisbloemlaan 50 te Utrecht). We beginnen om 10:30 (inloop 10:00) en het symposium duurt tot 16:00. Tussen de middag wordt er een lunch verzorgd en na het symposium zal en een borrel worden gehouden waar u ook van harte welkom bent. Entree zal een klein bedrag zijn, tussen de 5 en 10 euro. U kunt zich opgeven via deze link.

Ik hoop u te zien op 29 februari!

Met amicale groet,

Annemieke Bouwman (praeses)
Mark Joosse (fiscus)
Fleur Schipstra

Achterkant poster

Ps. ik ga er zelf in ieder geval heen, dus feel free to join!