Grietje_Eva

Amicae amicique,

Bent u na het invullen dan die verdraaid ingewikkelde grefo-enquête ook benieuwd naar wat andere mensen over dit onderwerp te zeggen hebben?

Zoals u gister op soos al hebt kunnen horen van het Dagelijks Bestuur zelf, organiseert ons landelijk verband VGS-Nederland op 14 december de jaarlijkse gereformeerde identiteitsdag. De dag begint met een lunch om 12.00 in de Rehobothkerk te Utrecht.

Het thema van deze identiteitsdag is 'Make VGS Great Again', wat voor de GSV natuurlijk een onzinthema is, want de GSV ís al "Great". Het achterliggende thema echter is zeker ook voor ons aan de orde, dat is namelijk: 'Hoe maken we gereformeerde studentenverenigingen aantrekkelijker en zichtbaarder?'

De identiteitsdag is opgebouwd uit drie inhoudelijke onderdelen: Lezing, forum en workshops. De lezing zal vrij theoretisch van aard zijn. Het forum zal voorbeelden uit de praktijk (promotie) behandelen. De workshops zijn bedoeld om de praktische voorbeelden en theoretische kennis eigen te maken.

De lezing zal gehouden worden door Jan van der Stoep (o.t. VGSW-lid & hoogleraar Journalistiek & Communicatie van de Christelijke Hogeschool Ede) met als onderwerp: "Storytelling: wat is het en hoe kan dit worden ingezet om dicht bij het hart van uw organisatie (vereniging) te komen en uw bezieling met anderen te delen."

Het forum zal gehouden worden door Marco Boers (Eigenaar/adviseur van reclamebureau IDD (zie vooral IDD.nu hier even voor)), Floris Meinardi (promotiecommissielid VGSU 2018-2020) en Emma Boeringa (promotiepraeses VGSR 2018-2019).

Deze identiteitsdag is dus meer gericht op extern communiceren over "gereformeerd", en minder op het persoonlijke geloof dan de themamaand die de Grefowerkgroep voor de GSV voorbereidt. Het heeft dus zeker meerwaarde om deze dag te bezoeken. Het is van belang om samen na te denken of er een meerwaarde van een gereformeerde studentenvereniging boven een algemeen-christelijke is. Het opheffen van verschillende gereformeerde studentenverenigingen elders in het land de afgelopen jaren maakt dat meer dan ooit duidelijk.

Bovendien is een amicale activiteit natuurlijk altijd garantie voor een leuk dagje de stad uit met een goede dosis diepgang én gezellige sfeer. Als Senaat zullen we in ieder geval aanwezig zijn, dus alleen al de sfeervolle treinreis is voldoende reden om dit tripje naar Utrecht in uw agenda te zetten!

U kunt zich opgeven voor de Identiteitsdag (met bijbehorende lunch) via http://www.vgs-nederland.nl/identiteitsdag.

Amicale groet namens uw Senaat Oosterhuis II en DB Schep van VGS-Nederland,

Eva van Renssen
abactis h.t. der GSV

Poster

Grietje_Eva

Bump!

jelgerbijma

LTdeLange schreef:

Ha Senaat!

Worden de reiskosten, net als vorig jaar, ook weer vergoed voor mensen zonder weekend-ov?

Amicaliter,
Laurents

Geldt dit dit jaar ook weer?


En:

Grietje_Eva schreef:
De lezing zal gehouden worden door Jan van der Stoep (o.t. VGSW-lid & hoogleraar Journalistiek & Communicatie van de Christelijke Hogeschool Ede)

Volgens mij is deze beste man gewoon docent; kan in ieder geval nergens vinden dat hij hoogleraar is.

jelgerbijma schreef:

LTdeLange schreef:

Ha Senaat!

Worden de reiskosten, net als vorig jaar, ook weer vergoed voor mensen zonder weekend-ov?

Amicaliter,
Laurents

Geldt dit dit jaar ook weer?

Ha Jelgertie,

Nee, dit is dit jaar niet. Maar ga vooral samen met iemand die wel weekend-ov heeft. Dan kan je een meereisretour kopen voor maar €8,95, echt niet duur.

Met amicale groet,

Senaat Oosterhuis II