Matthias

Ha (soort van) hibernerend GSV,

Wake Up Student gaat met de tijd mee, en heeft dit jaar iets nieuws. Ze hebben een aantal inhoudelijke blogs voor ons in petto. In de eerste richt Niels zich in eerste instantie op concentratie in combinatie met de wisseling tussen online en fysiek studeren. Dit zou dus erg kunnen helpen om het studeren weer op een goede manier op te pakken.
Daarnaast willen ze graag een visie op onderwerpen leveren die voor studenten spelen. U mag dus onderwerpen aandragen die ik vervolgens door zal spelen. Misschien dat ze hier dan bij kunnen helpen door middel van een blog.
Een introductiefilmpje van slechts 57 seconden!

Hierbij de eerste blog. Doe er uw voordeel mee!

Ha GSV,

Het is al een tijdje terug dat u iets heeft mogen horen van Wake Up Student! Vandaag heb ik weer een blog voor u over het omgaan met teleurstellingen. Corona lijkt al een tijdje achter de rug maar heeft veel impact gehad op iedereen. Misschien heb je wel een enorm teleurstellende tijd achter de rug.
Teleurstelling en tegenslagen horen bij het leven. Een onvoldoende voor een tentamen, een relatie die verbroken wordt, een afwijzing na een sollicitatie. Soms is het heel concreet (je laptop gaat kapot) en soms is het minder tastbaar (je had meer van je studententijd verwacht). Soms is de impact klein (het concert waar je naar uitkeek gaat niet door), soms groot (je ouders besluiten uit elkaar te gaan). Dat we met tegenslagen te maken krijgen is onvermijdelijk. Wat kun jij doen om daar het beste mee om te gaan?
In dit korte filmpje geeft Wake Up Student (Niels en Jasper) drie tips voor het omgaan met teleurstellingen. Dit is uitgebreider verwoord in de tweede blog.

Weet dat je (ook met andere dingen) bij Wake Up Student terecht kan voor een vrijblijvend gesprek, maar denk ook aan de vertrouwenspersonen, de IFES-werker en de studentenpastor die graag een luisterend oor bieden!

Daan Hulzebosch

Heel nice dat Wake Up Student dit doet en dat dit ook gedeeld wordt. Ongetwijfeld één van de meest belangrijke dingen voor een student, zeker bij een studentenvereniging zoals de GSV. Lekker bezig Senaat!

beschrijving

Wanneer een tentamen voelt als een tandartsbezoek

Zoals veel van ons kun je er tegenop kijken om naar de tandarts te gaan. Over het algemeen heb je een goed gebit en hoef je gelukkig niet vaak, maar op de dag van de afspraak kun je behoorlijke tegenzin voelen. Altijd al gehad. Dat geluid als ze met zo’n haakje tussen je tanden gaan, het gevoel ervan.. Brrr...

Om de tijd in de tandartsstoel wat draaglijker te maken heb heb je misschien al verschillende dingen geprobeerd. In Amerikaanse series en films hoor je weleens dat je op moeilijke momenten in gedachten naar je “happy place” moet gaan.

Lees meer over hoe mindfulness jou kan helpen bij het aangaan van lastige zaken, zoals een derde herkansing. https://wakeupstudent.nl/wanneer-een-tentamen-voelt-als-een-bezoek-aan-de-tandarts/

Leden hebben recht op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem gerust contact op met info@wakeupstudent.nl, je kunt binnen een week terecht.*

Kortom: Zit je met tentamenstress of wil je graag met professionals over een probleem/situatie praten? Schroom niet om gebruik van te maken van het gratis kennismakingsgesprek!

Uit die comfortabele zone!

Voor minder angst en een gezonder brein

Het lijkt alleen maar fijn om lekker binnen je comfortzone te chillen. Veel zitten en liggen in je studentenkamer of GK. Onbeperkt scrollen in je telefoon, gamen of een serietje aanzetten. Toch is dit bij velen een vastgeroest patroon met kenmerken van een verslaving geworden. Door het Corona tijdperk is dit gedrag versterkt en zien we naast deze toenemende verslaving dat er ook meer (sociale) angsten zijn ontstaan onder jongeren. Hierdoor wordt alles buiten de comfortzone spannend en gaan we juist ontwikkelingsmogelijkheden uit de weg.

https://wakeupstudent.nl/uit-die-comfortabele-zone/

beschrijving