Koning David

Amicae amicique,

Hare Majesteit bezoekt op 30 april deze stad. 3 dagen later , op 3 mei, wordt een debat georganiseerd door PerspectieF Groningen over het koningshuis. Naast Bert Heuvelman, ex-voorzitter van PpF landelijk, hebben we een enthousiaste Jonge Democraat uit deze stad en een echte mannenbroeder van de SGPJ uitgenodigd.

Wat is de werkelijke macht van Hare Majesteit in deze democratie en kan haar invloed niet een beetje ingeperkt worden?

Mogen we wel kritischer zijn op ons koningshuis (egoland, kopspijkers)?

Zijn de Oranjes wel zo goed voor Nederland geweest of is dit vooral gebaseerd op de nationaal-gereformeerde mythe God, Nederland en Oranje?

Hoe kijken wij Nederlanders aan tegen de moord op Oldenbarneveld, de moord op de gebroeders De Witt en de demonisering van de vader van alle republikeinen, Joan Derk van der Capellen tot den Pol?

Republikein of voorstander van de absolute monarchie, u bent allemaal welkom!

Ewout Klei
Namens PpF-Grunn

PS
Lokatie moet nog worden bekendgemaakt.

Koning David

Foto's van de Amnesty-avond waar naast mijzelf ook Wim Beekhuis en de grote broer van Ferdinand Schilder op staan kunt u bewonderen op http://www.perspectief-groningen.tk/

Koning David

DE BRIEF

Groningen, 16 april 2004

Beste leden van PerspectieF Grunn’,

Liever Bush dan Beatrix? De een ziet het koningshuis als een ondemocratisch instituut dat bovendien een hele familie tot een gouden kooi veroordeelt, de ander waardeert de monarchie als stabiel element en huivert bij het idee dat Nederland, net zoals de VS, een president zou krijgen.

Het koningshuis is eigenlijk altijd een onderwerp van discussie. De affaires rondom Maxima, Margarita en Mabel, het overlijden van prins Claus en prinses Juliana, de geboorte van een nieuwe generatie Oranjes en niet te vergeten de ruzie over wat satirische programma’s nu wel en niet over het koningshuis mogen zeggen: geen moment is onze monarchie niet in het nieuws geweest.

Helaas is het vooral negatieve publiciteit die de media beheerst en dat werpt de vraag op wat de toekomst zal zijn voor onze monarchie. Die vraag staat centraal tijdens een discussieavond die we voor jullie willen houden op maandag 3 mei. We hebben gasten die nogal verschillende meningen hebben over die toekomst:

Wim Akster (landelijk bestuur SGP-jongeren)
Bart Woord (Jonge Democraten Groningen)
Ewout Klei (bestuur PerspectieF Grunn’)

Bert Heuvelman, jongerenwerker en ex-voorzitter van PerspectieF, zal op deze avond een column uitspreken.

Tijdens deze avond zal eerst het panel aan het woord komen en daarna staat het een ieder vrij zijn mening te geven en vragen te stellen. De discussie wordt vast heel interessant en we hopen dat jullie allemaal komen. Zoals gezegd vindt dit plaats op maandag 3 mei, in Het Vinkhuys, Diamantlaan 94, Groningen. We beginnen om 19:30 met een kop koffie of thee en openen de avond om 20:00.

Tot dan!

Remco van Mulligen
Voorzitter PerspectieF Grunn’

Robespierre

DE FLYER