keet

Beste student,

Heb je ooit wel eens gedroomd om in de schoenen te staan van de collectant op de vismarkt? Grijp dan nu je kans. Gijsbert en ik organiseren op donderdag 29 maart een collecte actie in en rond de Groninger cafés. Op deze donderdag gaan we met een groep van hopelijk 30 man/vrouw de Hereweg op en de omliggende cafés in om zo veel mogelijk geld op te halen voor een aantal projecten van ZOA-Vluchtelingenzorg. Deze actie doen we niet alleen, want op het zelfde moment zal door heel Nederland door tientallen studenten worden gecollecteerd voor de organisatie ZOA.

Waarom vragen we je mee te doen aan deze actie?

Met jouw hulp kunnen we een aantal zaken realiseren. Een paar feitjes:

  • Voor € 2,25 geef je een vluchteling een leven lang schoon en veilig drinkwater
  • Voor € 3,50 sponsor je het lesmateriaal van een Birmees kind in een Thais vluchtelingenkamp
  • Voor € 5,00 steun je een familie in Sudan met landbouwgereedschap en zaden.

Als je een aantal van deze bedragen in je bus kan krijgen, betekent dat dus een grote verandering voor mensen ver hier vandaan.

Wie is ZOA-Vluchtelingenzorg?
ZOA-Vluchtelingenzorg verleent humanitaire hulp aan vluchtelingen, ontheemden en slachtoffers van rampen. Deze hulp strekt zich uit van noodhulp tot en met wederopbouw. ZOA geeft deze hulp in de regio's waar de mensen vandaan komen. Op dit moment werken wij in meer dan tien landen in Azië en Afrika. Kijk voor meer informatie op website van ZOA.

Ieder jaar wordt de collecteweek georganiseerd. Dit jaar organiseert ZOA tijdens haar collecteweek voor het eerst, speciaal voor studenten en groepen, de Collecté in het Café: een collectetocht in heel Nederland langs cafés.

Hoe ziet de avond eruit?
Om 18.00 uur zullen we beginnen met een maaltijd. Aansluitend zal een medewerker van ZOA-vluchtelingenzorg ons wat vertellen over het werk wat ze doen en ons inleiden in de wereld van de collectant. Afsluitend zullen we de (hopelijk grote) opbrengst vieren met een borrel.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan voor vrijdag 16 maart aan bij Gijsbert Roordink of Wichert van Dijk, of stuur een e-mail naar Gijsbert.Roordink@gmail.com

Vriendelijke groet,

Wichert van Dijk