Sybren

PerspectieF is een politieke jongerenorganisatie met een link met de ChristenUnie. Het is op verschillende manieren bezig om jongeren te verbinden met politiek en impact te hebben op politiek. Dat laatste is de afgelopen jaren gedaan met verschillende acties en moties om aandacht te vragen voor thema’s als bijvoorbeeld eerlijke kleding, duurzame economie, jonge veteranen en jongeren die in de schulden zitten.

Daarnaast kun je bij PerspectieF meedoen aan excursies/bezoeken aan bijvoorbeeld het Europarlement in Straatsburg, de hangars van KLM of de tweede kamer in Den Haag. Ook worden trainingen in debatteren of leiderschap aangeboden en kun je een traject doorlopen die leidt tot een plekje op de kieslijst van de ChristenUnie in de gemeente of provincie.

In Groningen bestaat er een lokale afdeling die in Groningen avonden en excursies organiseert. Zo is er afgelopen jaar een avond met Arie Slob geweest en een reeks avonden over de vluchtelingenproblematiek.
Bij PerspectieF kun je dus actief bezig zijn met politiek door mee te denken over thema’s en je daarvoor in te zetten. Daarnaast biedt het een mooie mogelijkheid om andere jongeren en politici te leren kennen en je netwerk uit te breiden.

Mocht je daar niet de tijd voor en behoefte aan hebben dan kun je met je lidmaatschap wel indirect impact hebben door christelijke jongerenpolitiek mogelijk te maken. Hierdoor kan er aandacht gevraagd kan worden voor thema’s en kan de wereld een stukje beter gemaakt worden. Jouw paar euro’s contributie kunnen het verschil maken, mede doordat de overheid subsidie geeft voor elk lid van een politieke (jongeren)organisatie.

Lijkt dit je interessant? Kijk dan op www.perspectief.nu voor meer informatie, inschrijven in hier ook mogelijk. Lid worden van perspectief is deze maand nog eens extra voordelig voor zowel de GSV als voor jou als GSV’er. De GSV krijgt namelijk €20,- per persoon die zich inschrijft bij PerspectieF, €10,- hiervan is hiervan voor jou en €10,- gaat naar de GSV. Het basislidmaatschap kost bij PerspectieF €12,50 per jaar, geen geld dus. Schrijf je je in via de website, geef bij de opmerkingen dan even aan dat je door de GSV lid bent geworden en stuur een berichtje naar mij, dan zorg ik ervoor dat het in orde komt met de €10,-.

Als je ervaringen wil horen over een lidmaatschap bij PerspectieF, zoek dan even contact met Pieter Haveman, hij is al jaren lid en heeft al vele activiteiten meegemaakt en ook zelf georganiseerd.

Mocht dit nu een te lang bericht voor je zijn dan is hier nog een kek filmpje dat de lading prima dekt.

https://www.youtube.com/watch?v=CK192gQm8jE

Haha, Erik-jan daar heb ik nog mee geknikkerd..