Senaat

Dood gewoon?! Geopende ogen voor het levenseinde

Op D.V. vrijdagavond 6 en zaterdag 7 maart 2009 zal het studentencongres plaatsvinden. Hiervoor ben je van harte uitgenodigd
Op het congres zullen er verschillende activiteiten zijn die je uitdagen en tot nadenken aanzetten.De onderwerpen die dit jaar in maart aan bod gaan komen, spelen rondom het levenseinde. Waarom is er lijden en sterven? Is lijden te rijmen met een liefdevolle God?
We willen ook praktisch nadenken over de medische mogelijkheden bij het levenseinde en hoe je hier mee om kunt gaan als christen-arts. Verder zal het getuigen over je christen-zijn centraal staan. Kan, mag of moet je als christen-arts bij het levenseinde van een patiƫnt voor je geloof uitkomen?
Lijkt het je leuk en leerzaam om je te bezinnen op het zijn van christen-arts bij het terminaal lijden en levenseinde van je patiƫnten, dan is het aankomende studentencongres je kans! Door middel van lezingen en workshops wordt je gestimuleerd om je hierin te verdiepen. Daarnaast is er ruim gelegenheid voor ontmoeting van andere geneeskundestudenten, ook uit andere steden.
Sprekers zijn Prof Dr W H Velema (hoogleraar theologie en predikant), Dr Paul Lieverse (anesthesioloog), Dr Succema (huisarts)
Op zaterdag zullen er nog diverse workshops zijn.
De locatie van het congres is:
Youth for Christ gebouw te Driebergen, Hoofdstraat 260.
Voor degenen die beide dagen komen, is er slaapplek. Dit kost niets extra
Prijs is slechts 15 euro, met overnachting.

Opgeven kan via de website van WWW.cmf-nederland.nl via de volgende link

http://www.cmf-nederland.nl/index.php?o ... &Itemid=97

Vriendelijke groet,
Leendert v Rijn, CMF studentenbestuur.

(CMF-Nederland is een vereniging voor artsen en medisch studenten, tandartsen en tandheelkunde studenten, die vanuit hun christelijke overtuiging hun medisch denken en handelen vorm willen geven. Zij heeft naast haar activiteiten voor artsen tevens een studententak)