Veritas-forum Groningen

Eerste Veritas-forum in Groningen: Het verhaal van de Moraal

Het duurde even voordat Veritas-forum los kwam in Groningen, maar nu is het zo ver: woensdag 25 april zal onder het thema ‘Het verhaal van de Moraal’ het eerste Veritas-forum in Groningen plaatsvinden!

Onder leiding van André Rouvoet zullen drie sprekers, priester Antoine Bodar, universitair docent ethiek Frank Hindriks en professor gedragsbiologie en socio-ecologie Jan van Hooff hun visie op de moraal geven. Daarbij zullen ze onder andere ingaan op de manier waarop we morele keuzes maken, of er een universele moraal is en of moraal kan bestaan zonder een God. Daarna zullen de sprekers en het publiek onder leiding van André Rouvoet het debat met elkaar aangaan.

Het Veritas-forum begint om 20.00 uur in de Offerhauszaal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5. Bezoek ook , onze , http://www.veritasforum.nl/groningen en voor meer informatie!

Het Veritas-forum heeft als kern dat er gedebatteerd wordt tussen mensen met diverse levensovertuigingen, om in een open sfeer en met een wetenschappelijke houding elkaars visie te bespreken en te toetsen. Een divers publiek is dus zeker wenselijk, en we roepen dan ook iedereen op om niet-christelijke vrienden, huisgenoten, studiegenoten en wie dan ook mee te nemen naar dit forum. Gebruik ook de sociale media om Veritas bekendheid te geven in Groningen!

Uiteraard zal er na afloop een borrel plaatsvinden.

TheoSikkema

Echt mooi dit, weest allen welkom en neemt uw kennissen en vrienden mee!

TheoSikkema

Bumpertje. Mocht je op je faculteit nog geen posters zien hangen, laat dit dan weten of kom er een bij me halen!

Heel erg mooi evenement, en een goeie line-up! Ik ben er bij, m'n laatste tentamen zit er dan op!

Je hoeft je toch nergens op te geven/aan te melden ofzo?

Heb ook belang bij het antwoord op de vraag van Frits.

Nee hoor, je hoeft je nergens aan te melden, als je wil mag je je uiteraard op facebook aanmelden, dat is voor ons handig omdat we dan een indicatie hebben van hoeveel mensen er zullen komen, maar het is niet vereist ofzo.

Oké, fijn :)

Maar is dat jullie enige indicatie? Kan het niet zo zijn dat het werkelijke aantal aanwezigen heel anders dan is dan facebook aan lijkt te geven? Zo ja, kan dit onhandig zijn?

Lachen dat Dr. Frank ook komt, ik zou wel graag wat tips van hem willen! Helaas heb ik al wat anders die avond.

TheoSikkema
FritzZ schreef: Oké, fijn :) Maar is dat jullie enige indicatie? Kan het niet zo zijn dat het werkelijke aantal aanwezigen heel anders dan is dan facebook aan lijkt te geven? Zo ja, kan dit onhandig zijn?

Ja, hoe zouden we anders enige indicatie kunnen hebben? De inidicatie die we nu hebben is dat veel mensen het interessant vinden, met name ook gezien het aantal bezoekers van de pagina's van Veritas-Groningen.

Nogmaals een oproep, kom met je vrienden, kennissen etcetera van buiten de christelijke wereld!

Paula Lunenborg

Nu ook een leuk filmpje; http://www.youtube.com/watch_popup?v=1T ... &vq=medium!

Ik word elke ochtend wakker omdat iemand hier in huis dat filmpje op max volume aanzet, echt niet gaaf.

EDIT: Neem vooral studiegenoten en -vrienden mee, dit evenement gaat om de dialoog tussen levensbeschouwingen. Durf je niet, weet dan: er zijn veel meer studenten geïnteresseerd in de grote vragen dan je denkt!

Je studeert te hard, Chris, je gaat spelfouten maken..

Koning Drietand
C.A. schreef: Ik word elke ochtend wakker omdat iemand hier in huis dat filmpje op max volume aanzet, echt niet gaaf. EDIT: Neem vooral studiegenoten en -vrienden mee, dit evenement gaat om de dialoog tussen levensbeschouwingen. Durf je niet, weet dan: er zijn veel meer studenten geïnteresseerd in de grote vragen dan je denkt!

Ongeveer 20% van de studenten is op zoek naar iets en daarnaast is een nog veel groter percentage geïnteresseerd. Dus nodig al je studievrienden van te voren uit om te komen eten en ga vervolgens met zijn allen naar het debat.

20% lijkt me vrij weinig, maar misschien is het percentage onder geschiedenis studenten hoger. Die van mij zijn namelijk bijzonder geïnteresseerd, wordt lachen! Vroeg bij zijn is mee maken, anders is het vol denk ik.

TheoSikkema

Inderdaad, om 19:30 is de zaal open dus profiteer daarvan;-) Op Facebook staan ook nog korte introducties op de sprekers, voor wie het interesseert!

TheoSikkema

BEste mensen, ik ben nog keihard op zoek naar iemand die ons uit de brand wil helpen en even wil koken voor ons en de sprekers! Bel me als je kunt en wilt..

Mocht je denken: 'Cool, praten met Rouvoet en Bodar.' Mooi niet, precies die twee eten niet mee. Wil je koken voor een gast van 77 die alles van de moraal van apen 'weet en een zweverige filosoof? Dan moet je 't vooral doen!

AssessorJoost

We zijn reeds voorzien, Gerjan bedankt voor je bereidwilligheid.

Namens Theo