Bruins

Op 18 juni komt Oxford econome Kate Raworth naar de Tweede Kamer, en daarna naar Assen. Ze komt vertellen over haar model van de Donuteconomie.

Het evenement was binnen no-time uitverkocht (850 plekken), maar we hebben 100 eerste rang stoelen gereserveerd voor studenten. Voor jullie dus.
Als je wilt komen, met je fac-groep, BK, dispuut, vrinden, meld je dan aan via student@katekomtnaarhetnoorden.nl en zet in de onderwerpregel 'Ik kom naar Kate' .

Programma:
18.00 Inloop met buffet (Gratis)
19.00 Inleiding door Kees Klomp
20.00 Kate Raworth
22.00 Borrel

Alles is gratis en op loopafstand van station Assen. Kortom: gratis voedsel voor lichaam en geest, ergo, niet gaan is duurder!

Kate Raworth was eerder met haar Donuteconomie bij VPRO Tegenlicht. (https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/de-donut-economie.html) AANRADER!

Als je maar een klein beetje nieuwsgierig bent, maar niet heel erg, dan zou je mijn blog over 'De Donuteconomie in 500 woorden' kunnen lezen: (http://burobries.nl/de-donut-economie-in-500-woorden/)

Bedankt voor de tip! Gelijk gemaild.

Op de website https://www.katekomtnaarhetnoorden.nl/ staat trouwens dat je in de onderwerpregel 'Ik kom naar Kate' moet zetten.

Scherp, thanks! Aangepast.
Tof dat je komt!

Joëlle Soepenberg

Leuk Freerk Jan! Bedankt voor het delen.

Het lijkt een mooi, idealistisch idee, die donut economie met "een maximaal inkomen" of "een wereldwijd belastingsysteem". Ik ben wel benieuwd hoe zij denkt over de praktische haalbaarheid hiervan. In hoeverre kan je bedrijven ervan overtuigen dat ze zich niet moeten richten op "winstmaximalisatie of maximale aandeelhouderswaarde, maar ... op de lange termijn en maatschappelijke waardecreatie".

Hopelijk gaat ze daar wat over vertellen.

Goeie vraag.
Zelf denk ik dat klanten en medewerkers steeds meer van bedrijven gaan vragen dat ze een positieve sociale en ecologische footprint achterlaten. Inkopers bij de overheid zijn steeds meer bezig met 'Social Return on Investment' en andere manieren van 'maatschappelijk verantwoord inkopen'.
De meeste bedrijven kunnen het niet langer permiteren om 'amoreel' te zijn en zich op winstmaximalistatie te focussen. Denk aan de Sustainable Development Goals, daar loopt het bedrijfsleven voorop en dat is nodig ook.
Dan moet ik ook denken aan de lezing van Ben Cohen (Ben van Ben en Jerry's) tijdens Social Impact Day Groningen 2016. Hij zei dat het bedrijfsleven tegenwoordig de sturende macht is en dat we daarom moraliteit en verantwoording van ze verwachten. Vroeger was de kerk het machtigst, vervolgens werd dat de overheid (verzorgingsstaat), nu is het het bedrijfsleven. Daarom verwachten wij meer van het bedrijfsleven, ook maatschappelijk. (Kijktip: https://www.youtube.com/watch?v=82i8kWJ8lYA)

FYI: Simeon Molenaar, Henk de Gelder, Gerko Dwarshuis en Michel Haaksema komen ook op 18 juni.

Het is mij gelukt om me aan te melden!
Ik raad anderen die ook willen gaan aan om snel te mailen, dan krijg je een link naar een aanmeldformulier toegestuurd.

Tof dat er zoveel GSV'ers waren. We hebben veel enthousiaste reacties gehad en wat ons betreft was het een groot succes! Ik ben benieuwd wat jullie er van vonden.

Verslagen in de media:
http://northerntimes.nl/2018/06/18/kate-raworth-to-groningen-keep-being-activist/

https://www.dvhn.nl/economie/Engelse-activiste-Kate-Raworth-als-een-held-ontvangen-in-Assen-23288413.html

Bruins schreef:

Tof dat er zoveel GSV'ers waren. We hebben veel enthousiaste reacties gehad en wat ons betreft was het een groot succes! Ik ben benieuwd wat jullie er van vonden.

Verslagen in de media:
http://northerntimes.nl/2018/06/18/kate-raworth-to-groningen-keep-being-activist/

https://www.dvhn.nl/economie/Engelse-activiste-Kate-Raworth-als-een-held-ontvangen-in-Assen-23288413.html

Jij als ouwe lul kan je vast nog wel het relletje met het ND herinneren over het rechtstreeks kopiƫren van artikelen op de site. Ik zou de afbeelding verwijderen voordat we gezeur krijgen over auteursrechten.