OV-cie lezing

Tegenwoordig staan we de overheid en sociale media toe van alles van ons te weten, en wat maakt het ook uit? De overheid beschermt ons tegen terroristen en reclames worden er niet irritanter op als ze meer of minder bij je surfgedrag aansluiten. In de praktijk lijkt het niets uit te maken, en als je geen crimineel bent heb je toch niets te verbergen...

Of moeten we ons toch zorgen maken dat er wel héél veel informatie over ons verzameld en verhandeld wordt? Tegenwoordig begint men zich meer bezorgd te maken, denk aan het protest tegen de sleepwet en de actie van Arjen Lubach om Facebook massaal te verwijderen.

23 mei zal Jaap-Henk Hoepman voor ons komen spreken over dit onderwerp. Wat is privacy precies? Waarom is het belangrijk, en waarom staat dat juist nu, op het internet, onder druk? Wat kan daar tegen gedaan worden, en wat kun je daar zelf aan doen?

Jaap-Henk Hoepman is Universitair Hoofddocent aan de vakgroep Informatica van de Radboud Universeit. Verder is hij wetenschappelijk directeur van het ‘Privacy & Identity Lab, hij heeft een coole blog en hij is vaste columnist voor het Financieele Dagblad.

Word lid!

Login

Inloggen geeft je toegang tot het forum